ΚΟΣΜΟΣ

Έντεκα άμαχοι νεκροί στην Υεμένη από επιδρομές του σαουδαραβικού συνασπισμού

Έντεκα άμαχοι νεκροί στην Υεμένη από επιδρομές του σαουδαραβικού συνασπισμού

Έντεκα άμαχοι σκοτώθηκαν και οχτώ ακόμη τραυματίστηκαν σήμερα σε αεροπορική επιδρομή του υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας συνασπισμού σε ένα προπύργιο των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη, δήλωσε ένας φύλαρχος στο Γαλλικό Πρακτορείο. 
 

Η πηγή, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι η επιδρομή είχε στόχο την πόλη Σααντά στη βόρεια Υεμένη, προπύργιο των ανταρτών. 
 
Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μασίρα, που ελέγχεται από τους Χούθι, μετέδωσε ότι ανάμεσα στους έντεκα νεκρούς βρίσκονται παιδιά και γυναίκες. Πρόσθεσε ότι 19 ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν. 
 
Η επιδρομή έρχεται μια μέρα μετά την εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου από τους σιίτες αντάρτες τον οποίο αναχαίτισε η Σαουδική Αραβία πάνω από το Ριάντ, για δεύτερη φορά σε λιγότερο από δύο μήνες. Οι σαουδαραβικές αρχές κατηγορούν το Ιράν για την εκτόξευση.
 
Αεροπορικές επιδρομές εξαπολύθηκαν σήμερα σε πολλές περιοχές της Υεμένης, όπως στα νότια και δυτικά της πρωτεύουσας Σαναά, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Μια πηγή ασφαλείας, που βρίσκονται κοντά στους αντάρτες, απέδωσε τις επιδρομές σε αεροσκάφη του σαουδαραβικού συνασπισμού, χωρίς να υπάρξει άμεση αναφορά για θύματα από ιατρικές και πηγές ασφαλείας στη Σαναά.
 
Το πρακτορείο ειδήσεων Saba, που πρόσκειται στους αντάρτες, ανέφερε ότι 38 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε σειρά επιδρομών που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ώρες σε αρκετές περιοχές.
 
Δεν κατέστη εφικτή η διασταύρωση αυτού του απολογισμού από ανεξάρτητη πηγή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top