ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Παραπληροφόρηση για δήθεν απόσυρση οχημάτων AUDI

Παραπληροφόρηση για δήθεν απόσυρση οχημάτων AUDI

Κανένα θέμα απόσυρσης οχημάτων μάρκας AUDI. Όπως αποδεικνύεται, λανθασμένα δημοσιεύτηκε ότι υπάρχει θέμα απόσυρσης, καθώς όπως ξεκαθαρίστηκε εντός της ημέρας (21/12) και από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπήρχε μόνο θέμα ανάκλησης ορισμένων οχημάτων, προκειμένου να γίνει σε αυτά έλεγχος.

Αυτό, άλλωστε, το ξεκαθαρίζει με επίσημή της ανακοίνωση η UNICARS, αντιπρόσωπος στην Κύπρο της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Όπως σημειώνεται στο ανακοινωθέν αποφασίστηκε απλώς η ανάκληση για επιδιόρθωση συγκεκριμένης βλάβης στο βοηθητικό θερμαντήρα με τον οποίο είναι εξοπλισμένα κάποια αυτοκίνητα.

Διευκρινίζεται, επίσης, πως στην Κύπρο θα ανακληθούν μόνο 24 οχήματα.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Αναφορικά με την παραπληροφόρηση σε πρόσφατα δημοσιεύματα, σχετικά με τα μοντέλα A4, A5, A5 Cabriolet και Q5 της AUDI, η UNICARS ενημερώνει το κοινό ότι δεν τίθεται θέμα απόσυρσης των αυτοκινήτων, αλλά ανάκληση (recall – όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της AUDI Γερμανίας) για επιδιόρθωση συγκεκριμένης βλάβης στο βοηθητικό θερμαντήρα με τον οποίο είναι εξοπλισμένα κάποια αυτοκίνητα. Η ανάκληση, που αφορά αναβάθμιση λογισμικού ή ανταλλαγής συγκεκριμένου ανταλλακτικού στα μοντέλα που αναφέρονται πιο πάνω, αφορά μόνο 24 αυτοκίνητα στην Κύπρο που έχουν πωληθεί από την UNICARS.

Από τις 5/12/2017 η UNICARS έχει ειδοποιήσει γραπτώς με συστημένες επιστολές τους κατόχους των 24 αυτοκινήτων τα οποία θα πρέπει να περάσουν από τον τεχνικό έλεγχο και ήδη είναι στη διαδικασία επιδιόρθωσης.

Προληπτικά, η UNICARS συστήνει στους ιδιοκτήτες εισαγόμενων αυτοκινήτων AUDI, των προαναφερθέντων μοντέλων χρονολογίας από 2011 μέχρι 2015, που δεν επισκέπτονται τα συνεργεία της UNICARS για τους καθιερωμένους τεχνικούς ελέγχους, όπως επικοινωνήσουν με την εταιρεία για να περάσουν για δωρεάν έλεγχο.

Η CEO της UNICARS, Χριστιάννα Διογένους δηλώνει: «Πρόκειται για διαδικασία αναβαθμίσεων και επιδιορθώσεων στα πλαίσια του συνεχούς ελέγχου ποιότητας των οχημάτων που γίνεται τακτικά σε όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Λυπούμαστε πολύ για τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα, εξαιτίας λανθασμένης ερμηνείας της επίσημης ανακοίνωσης της AUDI που χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί με τη UNICARS, είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ανασφάλειας στους κατόχους των συγκεκριμένων μοντέλων».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top