ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρωτοχρονιάτικο «θαύμα»: Κέρδισε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! (video)

Πρωτοχρονιάτικο «θαύμα»: Κέρδισε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! (video)

Κι όμως, κερδίζει! Μετά από τρεις σερί ισοπαλίες στα προηγούμενα ματς, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε «ελεγχόμενα» με 0-2 της Έβερτον εκτός έδρας, ξεκινώντας με τον καλύτερο τρόπο το 2018.

Μικροί στο χωριό μας τα λέγαμε “New Year’s Resolutions” και εννοούσαμε πως από τη νέα χρονιά θα κάνουμε καινούργια πράγματα- πράγματα που τον περασμένο χρόνο «αγνοούσαμε» ή είχαμε ξεχάσει να κάνουμε.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ζοσέ Μουρίνιο στα τέλη του 2017 είχε ξεχάσει τι θα πει «νίκη» στην Premier League, καθώς προερχόταν από 3 σερί ισοπαλίες.

Γι’ αυτό, ένα από τα New Year’s Resolutions της για το 2018 θα ήταν, προφανώς, το να επιστρέψει στα… ροζ φύλλα αγώνα.

Και, ω του ποδοσφαιρικού θαύματος, αυτό ακριβώς συνέβη: οι «Κόκκινοι Διάβολοι» αντιμετώπιζαν εκτός έδρας την Έβερτον του πρώην αρχηγού της Γουέιν Ρούνεϊ, και ήθελαν να τον κεράσουν αγωνιστικό «πόνο».

Το πρώτο 45λεπτο του ματς ήταν από αυτά που συναγωνίζονται εύκολα σε επίπεδο βασανιστηρίου τα βραστά αυγά στη μασχάλη, καθώς δε βλεπόταν με τίποτα και οι ομάδες μετά βίας περνούσαν το κέντρο.

Το δεύτερο, ωστόσο, ήταν άλλου παπά (αναφορά λόγω των ημερών…) ευαγγέλιο: στο 51΄ ο Μάτα σούταρε δυνατά στο δοκάρι, στο 54΄ ο Πογκμπά- που χόρεψε νωρίτερα σπουδαία ζεμπεκιά εντός των 4 γραμμών- πάτησε στον Μαρσιάλ που λίγο έλειψε να σκοράρει και στην τρίτη του κλέφτη, οι φιλοξενούμενοι σκόραραν- τρομερό φαλτσαριστό σουτ του Μαρσιάλ στο 57΄ και 0-1.

Μετά το τέρμα το ματς μετατράπηκε σε μονόλογο της Γιουνάιτεντ, που έφτασε και σε δεύτερο (εξίσου όμορφο) γκολ με τον Λίνγκαρντ στο 81΄ να στέλνει συστημένη την μπάλα στα δίχτυα μετά από τρομερή ενέργεια.

Με τα δύο ξεχωριστά «τεμάχια» η ομάδα του Μουρίνιο έφτασε στην απαραίτητη, έτσι όπως είχαν εξελιχθεί τα πράγματα εσχάτως, νίκη και προσπέρασε (με ματς παραπάνω) την Τσέλσι στη βαθμολογία.

Και μπορεί να έχει μείνει πολύ πίσω στην διεκδίκηση του τίτλου και η Σίτι να το έχει πάρει από τώρα στο “Etihad”, όμως το δεύτερο resolution του Ζοσέ για το 2018 είναι μία άκρως πρωτότυπη ποδοσφαιρική φράση, η οποία ενδέχεται να σώσει την σεζόν της Μάντσεστερ:

«Βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

Πηγή: sdna.gr
Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της, δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Φαρχάν Χακ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top