Έφυγε απο τη ζωή πασίγνωστη τραγουδίστρια - Είχε κερδίσει τη Eurovision

Έφυγε απο τη ζωή πασίγνωστη τραγουδίστρια - Είχε κερδίσει τη Eurovision

Η Φρανς Γκαλ έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο και άφησε την τελευταία της πνοή, στα 70 της χρόνια.

Η Γαλλίδα τραγουδίστρια έπασχε από καρκίνο του μαστού και νοσηλευόταν από τα μέσα Δεκεμβρίου εξαιτίας σοβαρής λοίμωξης.

Το 1988 κατέκτησε την πρωτιά στα charts πολλών χωρών με την μεγάλη επιτυχία της, «Ella, elle l'a», που εξυμνεί την Έλλα Φιτζέραλντ.

Έγινε διάσημη στην Γαλλία κατά τη δεκαετία του 1960, τραγουδώντας τραγούδια όπως το «Les Sucettes» του Σερζ Γκενσμπούρ, ενώ πολλές επιτυχίες της κατέκτησαν και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μετά τον θάνατο της κόρης της, Πολίν, από κυστική ίνωση το 1997, είχε αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή. Ομως το 2015 επανεμφανίστηκε υπογράφοντας το λιμπρέτο στο μιούζικαλ «Résiste», σε μουσική και στίχους του εκλιπόντος συζύγου της, του μουσικού Μισέλ Μπερζέ. Μαζί του είχε αποκτήσει και έναν γιο, τον Ραφαέλ, ο οποίος επίσης ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα είπαν από κοντά ΠτΔ και Ερντογάν – Τι συζήτησαν οι δύο άνδρες – Δείτε φωτογραφίες

Τα είπαν από κοντά ΠτΔ και Ερντογάν – Τι συζήτησαν οι δύο άνδρες – Δείτε φωτογραφίες

Άρπαξε την ευκαιρία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και χαιρέτησε τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

BEST OF TOTHEMAONLINE