ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: «Βουλή» έξι κομμάτων και κυριαρχία της δεξιάς

 ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: «Βουλή» έξι κομμάτων και κυριαρχία της δεξιάς

Από έξι κόμματα θα αποτελείται η «βουλή» στα κατεχόμενα, αφού βέβαιη είναι η εισδοχή και του κόμματος της Αναγέννησης (των εποίκων). Η συμμετοχή κυμάνθηκε λίγο πάνω από το 62%.

Με καταμετρημένο το 93,6% επισήμως και όπως μεταδίδεται στην ιστοσελίδα του «ανωτάτου εκλογικού συμβουλίου» τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Κόμμα Εθνικής Ενότητας 35,44% και 21 "έδρες", Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα 21,04% και 12 "έδρες", Κόμμα του Λαού 17,05% και 9 "έδρες", Δημοκρατικό Κόμμα 7,87% και 3 "έδρες", Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας 8,65% και 3 "έδρες", Κόμμα Αναγέννησης 6,96% και 2 "έδρες". Εκτός «βουλής» μένουν το Κόμμα Κοινοτικής Σωτηρίας (συνεργασία με το Κόμμα Ενωμένη Κύπρος) με 2,73% και το Κόμμα Εθνικιστικής Δημοκρατίας με 0,13%.

Σημειώνεται ότι οι τελευταίες «βουλευτικές εκλογές» στα κατεχόμενα είχαν γίνει στις 28 Ιουλίου 2013 και τα αποτελέσματα ήταν: Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό 38,38% και 21 έδρες, Εθνικής Ενότητας 27,33% και 14 έδρες, Δημοκρατικό κόμμα 23,16% και 12 έδρες, κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας 7,41% και 3 έδρες.

Στο τέλος της θητείας της απερχόμενης «βουλής» οι "έδρες" είχαν ως εξής: Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα 20 "έδρες", Κόμμα Εθνικής Ενότητας 18, Δημοκρατικό κόμμα 4, Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας 2, ανεξάρτητοι 6.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top