ΛΕΜΕΣΟΣ: Πρόσφυγες για δεύτερη φορά – Διώχνουν 52 οικογένειες από συνοικισμό

ΛΕΜΕΣΟΣ: Πρόσφυγες για δεύτερη φορά – Διώχνουν 52 οικογένειες από συνοικισμό

Κλητήριο ένταλμα μέσω του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού έλαβαν 52 οικογένειες προσφύγων για να φύγουν από τις εστίες τους.

Σύμφωνα με τον Βάσο Βασιλείου («Ο Φιλελεύθερος») Τουρκοκύπριος και Ελληνοκύπριος, οι οποίοι εμφανίζονται ως διαχειριστές της περιουσίας του αποβιώσαντος Mioupetzel Adem Omer, ζητούν από τα μέλη των 52 οικογενειών να γίνουν πρόσφυγες για δεύτερη φορά.

Όπως αναφέρεται, η εν λόγω περιουσία βρίσκεται στα Πάνω Πολεμίδια στη Λεμεσό και σε αυτήν κτίστηκε προσφυγικός συνοικισμός για να στεγάσει 52 οικογένειες.

Το διάταγμα του Δικαστηρίου τους καλεί, μεταξύ άλλων, να καταβάλουν αποζημιώσεις για παράνομη επέμβαση ή και ενοίκια και απώλεια χρήσης, τόκους, ενώ ζητείται από το Δικαστήριο να επιβάλει παραδειγματικές ή και τιμωρητικές αποζημιώσεις. Ζητούν επίσης από τους πρόσφυγες να πληρώσουν τα δικηγορικά έξοδα.

Το κλητήριο ένταλμα, που εξεδόθη στις 14 Δεκεμβρίου, τους διατάζει «εντός δέκα ημερών» να καταχωρήσουν εμφάνιση «σχετικά με την αγωγή που κινήθηκε εναντίον τους και εναντίον του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

Εν τω μεταξύ, η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων Σκεύη Κουκουμά, με επιστολή της προς τον Υπουργό Εσωτερικών, ζητά εξηγήσεις ως προς τα μέτρα που έχουν ληφθεί για στήριξη των προσφύγων.

Πάντως, οι 52 οικογένειες αισθάνονται ότι βρίσκονται μετέωρες και είναι αναγκαίο να εξιχνιασθεί η υπόθεση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Το Ιράν εκτόξευσε υπερηχητικούς πυραύλους Fattah εναντίον του Ισραήλ - Οι ΗΠΑ στέλνουν και τρίτο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή

Live: Το Ιράν εκτόξευσε υπερηχητικούς πυραύλους Fattah εναντίον του Ισραήλ - Οι ΗΠΑ στέλνουν και τρίτο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στη Μέση Ανατολή. Το Ισραήλ εξαπέλυσε νέες αεροπορικές επιθέσεις μετά από αυτές που έκανε τα ξημερώματα της Τετάρτης στην Τεχεράνη, την οποία εγκαταλείπουν μαζικά χιλιάδες άνθρωποι. Το Ιράν προειδοποίησε τους κατοίκους του Τελ Αβίβ και της Χάιφα να εκκενώσουν την περιοχή, ενώ οι ΗΠΑ ενισχύουν τις δυνάμεις τους στη Μέση Ανατολή. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE