ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανησυχία για το FIR Λευκωσίας λόγω των γνωστών παρανομιών της Τουρκίας και του ψευδοκράτους

Ανησυχία για το FIR Λευκωσίας λόγω των γνωστών παρανομιών της Τουρκίας και του ψευδοκράτους

Ικανοποίηση για τα εξαιρετικά αποτελέσματα στην παγκόσμια ασφάλεια πτήσεων το 2017, εκφράζει το «Μεσογειακό Ίδρυμα Ασφάλειας Πτήσεων – FSF-MED», παρά το γεγονός ότι ο ετήσιος αριθμός πτήσεων, όπως σημειώνει, αυξήθηκε στα 37 εκατομμύρια και διακινήθηκαν πέραν των 3,2 δισεκατομμυρίων επιβατών.

Ταυτόχρονα, το FSF-MED εκφράζει ανησυχία «για τους κινδύνους στο FIR Λευκωσίας», λόγω των γνωστών παρανομιών της Τουρκίας και του ψευδοκράτους.

 «Πέραν κάποιων δυστυχημάτων σε μικρά αεροσκάφη, δεν υπήρξε (παγκοσμίως) κανένα δυστύχημα σε εμπορικά αεροσκάφη και κανένα θύμα», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση το Μεσογειακό Ίδρυμα Ασφάλειας Πτήσεων, τονίζοντας ότι αυτό «επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι το αεροπλάνο είναι το ασφαλέστερο μεταφορικό μέσο, ειδικά σε σύγκριση με τα θύματα από αυτοκινητικά  δυστυχήματα που έφτασαν το 2017 σε 1,3 εκατομμύρια.

«Οι εξαιρετικές αυτές επιδόσεις, που  είναι συνέχεια στην διαχρονική μείωση των αεροπορικών δυστυχημάτων  τα τελευταία 20 χρόνια, είναι αποτέλεσμα των συνεχών προσπαθειών όλων όσων εμπλέκονται στον τομέα των αερομεταφορών, της ανάπτυξης της τεχνολογίας και διαδικασιών, της αποτελεσματικής εποπτείας σε διάφορα επίπεδα, της συνεχούς επιμόρφωση προσωπικού και του αισθήματος ευθύνης που χαρακτηρίζει όλους που εμπλέκονται στις αερομεταφορές».

Ωστόσο, το FSF-MED αναφέρει ότι «συνεχίζει να ανησυχεί για τους κινδύνους στο FIR Λευκωσίας», προσθέτοντας ότι «όπως κάθε χρόνο το 2017 υπήρξε ένας μεγάλος αριθμός τέτοιων  περιστατικών, ορισμένα από τα οποία πολύ σοβαρά, λόγω των γνωστών παρανομιών της Τουρκίας και του ψευδοκράτους».

Σχετική είναι, σύμφωνα με το Ίδρυμα, η ετήσια έκθεση της «Διεθνούς Ομοσπονδίας Πιλότων» για το 2017, που αναφέρει, μεταξύ άλλων,  ότι «η κατάσταση στο FIR  Λευκωσίας είναι ‘κρίσιμη’».

«Παρά το γεγονός ότι οι κίνδυνοι αυτοί αναγνωρίζονται από όλους τους αρμόδιους Διεθνείς Οργανισμούς και την κυπριακή Κυβέρνηση, δυστυχώς καμιά ουσιαστική ενέργεια δεν γίνεται για αντιμετώπιση τους», προσθέτει.

Το FSF-MED τονίζει ότι «η αξιολόγηση της ασφάλειας πτήσεων δεν πρέπει να γίνεται  μόνο στην βάση του αριθμού των  δυστυχημάτων, αλλά και σε όλα τα άλλα περιστατικά που παραβαίνουν τους διεθνείς κανόνες ασφάλειας και την διεθνή νομοθεσία, τα οποία δυνητικά μπορούν να οδηγήσουν σε δυστύχημα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top