ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Νέα Κίνηση Καθηγητών διαφωνεί με δημοψήφισμα για κατάργηση εξετάσεων στα τετράμηνα

Η Νέα Κίνηση Καθηγητών διαφωνεί με δημοψήφισμα για κατάργηση εξετάσεων στα τετράμηνα

Η Νέα Κίνηση Καθηγητών διαφωνεί κάθετα με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με στόχο την κατάργηση των εξετάσεων στα τετράμηνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της, η Κίνηση αναφέρει ότι η απόφαση για εφαρμογή των εξετάσεων στα τετράμηνα λήφθηκε με όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες, στις οποίες μετείχαν και όσοι σήμερα ζητούν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, έστω και αν διαφώνησαν με τη συγκεκριμένη απόφαση.

«Ιδιαίτερα μας ξενίζει η απόφαση της ΔΗΚΙ, αφού ήταν δική τους η εισήγηση, που κατατέθηκε από το ΔΗΚΟ και την ψήφισε η Βουλή για την εφαρμογή των εξετάσεων των τετραμήνων από το σχολικό έτος 2018 – 2019 μόνο στην Α’ και Β’ Λυκείου και από το 2019 – 2020 στην Γ’ Λυκείου. Είναι αντιδημοκρατικό και αντιδεοντολογικό, για ένα νόμο του κράτους που ψήφισε η Βουλή, πριν καν εφαρμοστεί να μιλάμε για μέτρο και αντίδραση. Εμείς, ως η μοναδική ανεξάρτητη και ακομμάτιστη κίνηση, δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτό που προτείνει η σημερινή ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ», προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι ως ΟΕΛΜΕΚ μετέχουν στην αρμόδια επιτροπή που εξετάζει το όλο θέμα και μάλιστα καταθέτουν και απόψεις.

«Είναι αυτό σοβαρό; Από τη μια να μετέχω και να καταθέτω απόψεις και από την άλλη να προτείνω δημοψηφίσματα ή αλλαγές και να προειδοποιώ με μέτρα για ένα νόμο που δεν εφαρμόστηκε ακόμη; Θέση μας είναι ότι πρέπει να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις στην αρμόδια επιτροπή, όπου μετέχει και η ΟΕΛΜΕΚ και αφού αξιολογηθούν τα δεδομένα, στο τέλος του χρόνου, όπου διαπιστωθεί ότι υπάρχουν δυσλειτουργίες να γίνουν οι απαιτούμενες τροποποιήσεις σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Να προσέξουμε να μην οδηγηθούμε και πάλι με τις ενέργειές μας σε απομόνωση και να ξεσηκώσουμε και την κοινή γνώμη εναντίον μας», καταλήγει.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top