ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Νομική νίκη για το Ακιουγιου πέτυχε η Πλατφόρμα κατά των Πυρηνικών

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Νομική νίκη για το Ακιουγιου πέτυχε η Πλατφόρμα κατά των Πυρηνικών

Η Πλατφόρμα κατά των Πυρηνικών στα κατεχόμενα σε γραπτή της δήλωση αναφέρει πως η Πλατφόρμα κατά των Πυρηνικών στην Τουρκία πέτυχε μια νομική νίκη που έχει σημαντικό όφελος και είναι προς το συμφέρον του κυπριακού λαού.

Υπενθυμίζοντας πως η υπόθεση που καταχωρήθηκε από την Πλατφόρμα στην Τουρκία στις 7 Σεπτεμβρίου 2016 στο 7ο Διοικητικό Δικαστήριο στην `Αγκυρα σε σχέση με την προέγκριση της άδειας για το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακιουγιου απορρίφθηκε από το δικαστήριο που ανέφερε πως η προέγκριση δεν μπορεί να οδηγηθεί στο δικαστήριο, η Πλατφόρμα στη κατεχόμενα σημειώνει πως το θέμα στη συνέχεια οδηγήθηκε στο Περιφερειακό Διοικητικό Δικαστήριο στην Αγκυρα.

Προστίθεται πως το Περιφερειακό Διοικητικό Δικαστήριο στην Αγκυρα ακύρωσε την απόφαση του 7ου Διοικητικού Δικαστηρίου στην και πως αυτό είναι σημαντικό σε ό,τι αφορά τον τερματισμό της οικοδόμησης του πυρηνικού εργοστασίου στο Ακιουγιου.

Η Πλατφόρμα κατά των Πυρηνικών στα κατεχόμενα αναφέρει πως η απόφαση του δικαστηρίου είναι υπέρ του αντιπυρηνικού κινήματος και θα δώσει την ευκαιρία για καταχώρηση υποθέσεων για ακύρωση της προέγκρισης όχι μόνο για πυρηνικά εργοστάσια αλλά και για θερμικά και υδροηλεκτρικά εργοστάσια.

Προσθέτει πως ο αγώνας θα συνεχιστεί προς υποστήριξη του αγώνα και στην Τουρκία. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πλατφόρμας στα κατεχόμενα Ντογάν Σαχίρ δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως βρίσκονται αλληλέγγυοι με την Πλατφόρμα στην Τουρκία αλλά και με τους ακτιβιστές και τις ομάδες που ασχολούνται με το θέμα αυτό στην Κυπριακή Δημοκρατία και πως δεν επιθυμούν την οικοδόμηση του εργοστασίου στο Ακιουγιου, λόγω της αρνητικής επίδρασής του στο περιβάλλον.

Ανέφερε πως οι εργασίες στο Ακιουγιου ξεκίνησαν παράνομα, σημειώνοντας παράλληλα πως τα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας φαίνεται να ξεπερνιούνται και γίνονται προσπάθειες για επίσπευση της διαδικασίας για το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακιουγιου, και πως η απόφαση του Περιφερειακού Διοικητικού Δικαστηρίου στην Αγκυρα δίνει ελπίδα για τον αγώνα τους.

Από ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top