ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Από ένα γκολ και συμβιβασμός στο «Αμμόχωστος»

Από ένα γκολ και συμβιβασμός στο «Αμμόχωστος»

Σε παιχνίδι που έγινε στο στάδιο «Αμμόχωστος» και έκλεισε την αυλαία της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta, Ολυμπιακός και Αλκή αναδείχθηκαν ισόπαλε με 1-1.

Ο Ολυμπιακός λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου κατάφερε να βρεθεί μπροστά στο σκορ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πολίτσι, μια παράβαση που κέρδισε ο Τόρες σε ανατροπή του από τον Πάρντο, ο οποίος θα μπορούσε να δεχθεί και την κόκκινη κάρτα.

Η απάντηση για την Αλκή ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 69ο λεπτό από τον Ντιακιτέ να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα, ένα αποτέλεσμα που έμελλε να είναι και το τελικό στην αναμέτρηση.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Α’ Ημίχρονο

Το παιχνίδι στο «Αμμόχωστος» ξεκίνησε έχοντας ένα τρελό ρυθμό με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει, και την Αλκή και τον Ολυμπιακό να προσπαθούν να κερδίσουν «μέτρα» μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να επιβάλλουν τον ρυθμό τους.

Ωστόσο με την συμπλήρωση του πρώτου δεκαπενταλέπτου δεν είχαμε κάποια αξιόλογη φάση μπροστά από τις εστίες του Πάρντο και του Κωνσταντίνου. Στο 15ο λεπτό οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έφτασαν στην πρώτη τους καλή φάση. Ο Φαμπρίτσιο κατέβασε την μπάλα στον Ντουβεντρού και ο δεύτερος με σουτ δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στον στόχο.

Όσο περνούσε ο χρόνο οι «κυανέρυθροι» ανέβαζαν στροφές και πίεζαν την ομάδα του Χρύση Μιχαήλ, έχοντας τον έλεγχο αλλά και την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου φτάνοντας με σχετική ευκολία στα καρέ του νεαρού Κωνσταντίνου.

Δοκάρι για την Αλκή…

Δέκα λεπτά πριν από την συμπλήρωση του πρώτου ημιχρόνου η Αλκή προσπάθησε να μετουσιώσει την υπεροχή της ωστόσο το οριζόντιο δοκάρι «έφραξε» τον δρόμο στον Ιτούα για να χριστεί σκόρερ. Ο Ρούκα εκτέλεσε κόρνερ και ο Ιτούα με κεφαλιά σημάδεψε την δοκό του Στυλιανού Κωνσταντίνου.

Γκολ κόντρα στην ροή…

Ο Ολυμπιακός Λευκωσίας εκεί που δεχόταν πίεση από την αντίπαλο του κατάφερε να μπει σε θέση οδηγού. Ο Τόρες ανατράπηκε από τον Πάρντο μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή να δίνει την παράβαση. Ο Πολίτσι ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών και κατάφερε να πετύχει το 1-0 στέλνοντας τον Ολυμπιακό στα αποδυτήρια με το υπέρ του προβάδισμα.

Β’ Ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα στο 46ο λεπτό, ο Σεραφείμ σέντραρε από αριστερά με τον Τόρες να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα να κοντράρει στους αμυντικούς πριν φτάσει ξανά στα πόδια του και  χωρίς αντίπαλο, αστοχήσει στέλνοντας την μπάλα έξω

Η επόμενη φάση στον αγώνα ανήκε στην Αλκή. Στο 63ο λεπτό οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ ο Ιτούα αρχικά και στην συνέχεια ο Γκλομπάρτ βρέθηκαν σε ευνοϊκή θέση απέναντι από τον Κωνσταντίνου εντός της περιοχής ωστόσο αμφότεροι μπερδεύτηκαν χάνοντας την ευκαιρία. 

Ισοφάριση με Ντιακιτέ

Στο 69ο λεπτό η Αλκή κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα με τον Ντιακιτέ. Ο Γκλομπάρτ σέντραρε από δεξιά με τον Ντιακιτέ στο δεύτερο δοκάρι να γίνεται κάτοχος της μπάλας και με εύστοχο πλασέ να ισοφαρίζει για την Αθάνατη. 

Μεγάλη φάση με Ρούκα και… τέλος!

Μέχρι το τέλος του παιχνιδιού η Αλκή και ο Ολυμπιακός προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ της νίκης, όμως καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να φτάσει σε αυτό. Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του αγώνα για το 2-1 χάθηκε από την Αλκή στο 90+3 όταν ο Ρούκα έπιασε ένα δυνατό σουτ και τον Κωνσταντίνου να κάνει την επέμβαση του αγώνα.

 ΑΛΚΗ: Πάρντο, Φραγκέσκου, Ρούκα, Ντιακιτέ, Γκλομπάρ, Ενγκομό, Ιτούα (70΄ Βασίλεφ), Τιγκρουτζιά (80΄ Ανδρέου), Σεμέδο, Ντουβεντρού, Φαμπρίτσιο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κωνσταντίνου, Παχίπης, Χριστοφίδης, Πουγιούκκας, Σεραφείμ, Μιγκελίτο, Σωτηρίου, Πεχλιβάνης (88΄ Κάστρο), Τριμπό (70΄ Βαλικάεφ), Πολίτσι, Τόρες (81΄ Καπαρτής)

 

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top