ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παραλίγο να «πληρώσει» την… «επιπολαιότητα» του σε ένα ματς που κυριάρχησε για 75 λεπτά

Παραλίγο να «πληρώσει» την… «επιπολαιότητα» του σε ένα ματς που κυριάρχησε για 75 λεπτά

Δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που κερδίζει ο Απόλλωνας με το «στενό» 1-0, επικρατώντας αυτή τη φορά του μαχητικού Άρη, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής.

Το σκορ όμως δεν δείχνει την εικόνα του αγώνα, αφού μέχρι το 75΄ οι «γαλάζιοι» κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και έχασαν κραυγαλέες ευκαιρίες για να κάνουν τη «ζωή» τους πιο εύκολη.

Όμως, είτε από επιπολαιότητα, είτε από έλλειψη συγκέντρωσης και υπερβολική σιγουριά, δεν μπόρεσαν να «καθαρίσουν» το παιχνίδι με τουλάχιστον ακόμη ένα γκολ και αφού κράτησαν τον Άρη «ζωντανό», στο τέλος έπαιξαν με τη «φωτιά» και γλίτωσαν το κάζο, χάρις στην κλάση του Βάλε, ο οποίος σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις, είπε «όχι» στους παίκτες του Άρη και διατήρησε το προβάδισμα για την ομάδα του.

Το συγκεκριμένο ματς, θα πρέπει να αποτελέσει μάθημα για τη συνέχεια, προκειμένου να αποφευχθεί κάποια γκέλα μέχρι το τέλος της Α΄ φάσης κόντρα σε υποδεέστερη ομάδα, ενώ θα πρέπει να ξαναβρούν το… «φονικό» τους ένστικτο οι επιθετικοί, για να μην πετάνε τόσες πολλές ευκαιρίες στα «σκουπίδια».

Ειδικά αυτή του Γιάκολις στο 80΄ που απέφυγε και τον Νουρεντινόσκι αλλά δεν σκόραρε, θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγή, για μία ομάδα που θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα!

Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή δεν μπορούμε να πούμε ότι υστέρησε ή ότι δεν έπαιξε καλά, έχοντας στο ενεργητικό της σχεδόν 20 τελικές προσπάθειες και με τον Βάλε… «θεατή» στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Αυτό σημαίνει ότι τα πήγε πολύ καλά στο ανασταλτικό κομμάτι, αλλά και στο δημιουργικό, όμως τα «χάλασε» στην τελική προσπάθεια, ενώ μετά το 75΄ ήταν φυσιολογικό να ρισκάρει και να πιέσει ο Άρης, με αποτέλεσμα να ρίξουν «ταχύτητα» οι «γαλάζιοι» για να διαφυλάξουν το προβάδισμα τους, ψάχνοντας όμως παράλληλα τον τρόπο για να πετύχουν το δεύτερο γκολ.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή έκανε πέντε αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι της περασμένης Τετάρτης (17/01) κόντρα στην Ομόνοια, χωρίς όμως να κάνει κάποια κίνηση έκπληξη.

Ουσιαστικά, έκανε… «ανακάτεμα της τράπουλας» από τη μέση και μπροστά, δίνοντας θέση βασικού στους Άλαν, Μαρτίνες, Γιάκολις, Σκέμπρι και Ζελάγια, αντί των Άλεφ, Ντα Σίλβα, Παπουλή, Σαρδινέρο και Μάγκλιτσα, αποφεύγοντας τα όποια ρίσκα.

Στο δεύτερο ημίχρονο έκανε και τις τρεις αλλαγές του, ρίχνοντας στο ματς τους Μάγκλιτσα, Παπουλή και Σαρδινέρο αντί των Ζελάγια, Μαρτίνες και Γιάκολις, με τη μία από αυτές να… μην του βγαίνει, αφού από τη στιγμή που αποσύρθηκε ο Μαρτίνες (στο 73΄), ο Απόλλωνας δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και να έχει καλή κυκλοφορία, κάτι που εν τέλει, δεν του στοίχισε.

Πλέον, οι «γαλάζιοι» θα αρχίσουν από αύριο (22/01) να σκέφτονται τη μεγάλη «μάχη» της Τετάρτης (24/01) με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ, κόντρα στον οποίο έχουν δημιουργήσει εξαιρετική παράδοση τα τελευταία χρόνια και θέλουν να τη διατηρήσουν για να ανέβουν στην κορυφή…

Το θετικό είναι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα λόγω καρτών, ενώ ο Βασιλείου ήταν σήμερα στον πάγκο. Η μοναδική ανησυχία αφορά τον Ντα Σίλβα, ο οποίος όμως έμεινε εκτός αποστολής, περισσότερο για προληπτικούς λόγους (δείτε ΕΔΩ)…

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top