ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπουργός Υγείας: 'Το έργο καθυστερούσε εμπλεκόμενο σε ηλίθιους τσακωμούς'

Υπουργός Υγείας: 'Το έργο καθυστερούσε εμπλεκόμενο σε ηλίθιους τσακωμούς'

Τα εγκαίνια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νεογνών στο ΓΝ Λεμεσού, τέλεσε ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης.

Πραγματικότητα αποτελεί πλέον η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών, του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, που έρχεται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των επαρχιών Λεμεσού και Πάφου, με τον Υπουργό Υγείας, Γιώργο Παμπορίδη, να δηλώνει πως το έργο καθυστερούσε "εμπλεκόμενο στους ηλίθιους τσακωμούς ανθρώπων που δεν είχαν τίποτε να χωρίσουν".

Την ίδια ώρα, ανακοίνωσε την προώθηση του έργου επέκτασης του δημόσιου νοσηλευτηρίου της Λεμεσού, για το οποίο έχει ήδη εγκριθεί το Γενικό Σχέδιο (master plan).

Χαιρετίζοντας την τελετή εγκαινίων της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νεογνών, ο κ. Παμπορίδης ανέφερε πως, το γεγονός ότι η λειτουργία της Μονάδας αποτελούσε για σειρά ετών αίτημα του Νοσοκομείου και των κατοίκων των δυτικών επαρχιών της πατρίδας μας, καθιστά την εκπλήρωση του ακόμα σημαντικότερη.

Αφού εξήρε το έργο που επιτελούν οι επαγγελματίες υγείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Μακάρειο Νοσοκομείο, ο Υπουργός υπέδειξε πως, δυστυχώς, δεν μπορούσε να καλύψει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες και έτσι το Υπουργείο του αγκάλιασε το αίτημα για δημιουργία Μονάδας και στο Νοσοκομείο της Λεμεσού, η οποία "έρχεται να καλύψει μια σημαντική ανάγκη των επαρχιών Λεμεσού και Πάφου, αποφορτίζοντας ταυτόχρονα τη Μονάδα του Μακάριου Νοσοκομείου".

Ανέφερε ακόμη πως το έργο αυτό " εμπλεκόμενο στους ηλίθιους τσακωμούς ανθρώπων που δεν είχαν τίποτε να χωρίσουν, καθυστερούσε, στερώντας τους ασθενείς μας από σημαντικές υπηρεσίες".

Στο χαιρετισμό του, ο Γιώργος Παμπορίδης ανακοίνωσε ακόμη πως έχει εγκριθεί το Γενικό Σχέδιο Επέκτασης του Νοσοκομείου Λεμεσού και από τον περασμένο Δεκέμβριο έχει σταλεί αίτημα στο Τμήμα Δημοσίων Έργων για την ετοιμασία αρχιτεκτονικών σχεδίων και κοστολόγησης του έργου, ενώ για τον σκοπό αυτό έχει συμπεριληφθεί πρόνοια ύψους 400 χιλιάδων ευρώ στον προϋπολογισμό του 2018.

"Μέχρις όμως να υλοποιηθούν αυτά, το ενδιαφέρον μας για τη βελτίωση των υποδομών υγείας παραμένει έντονο και συνεχές και προς τούτο, ανταποκριθήκαμε άμεσα με την ολοκλήρωση της μερικής επέκτασης του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών", συμπλήρωσε.

Προχωρήσαμε και εμβαθύνουμε, συνέχισε, την ήδη υπάρχουσα συνεργασία του Νοσοκομείου με το ΤΕΠΑΚ και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ενώ βρίσκεται για νομοτεχνικό έλεγχο, μνημόνιο συνεργασίας του Υπουργείου Υγείας και ειδικότερα του Νοσοκομείου Λεμεσού, με το ΤΕΠΑΚ, με στόχο την αξιοποίηση της δυναμικής του Πανεπιστημίου και της Σχολής Επιστημών Υγείας, στη μελέτη και την αναβάθμιση της καθημερινότητας του Νοσοκομείου.

"Όλες αυτές οι ενέργειες εντάσσονται στα πλαίσια προετοιμασίας των νοσοκομείων μας για την εισαγωγή της αυτονόμησης τους, που θα είναι η πραγματική μεταρρύθμιση, που θα δώσει στους πολίτες τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας, όπως αυτές μπορούν να παρασχεθούν κυρίως από το δημόσιο νοσηλευτήριο", υπογράμμισε ο κ.Παμπορίδης.

Απευθυνόμενος προς τους λειτουργούς της υγείας, ο Υπουργός είπε πως τα δημόσια νοσηλευτήρια είναι η ραχοκοκαλιά της υγείας και τους κάλεσε να τα στηρίξουν με την επιστημοσύνη και την ανθρωπιά τους, "γιατί χωρίς αυτά δεν μπορεί να υπάρξει υγεία στην πατρίδα μας".

Των εγκαινίων προηγήθηκε αγιασμός από τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο, στην παρουσία και των Δημάρχων Λεμεσού και Κάτω Πολεμιδιών.

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών, που ξεκίνησε τη λειτουργία της πέρσι, έχει τη δυνατότητα να νοσηλεύει πέντε νεογνά εντατικής και 15 νεογνά ενδιάμεσης νοσηλείας, ενώ στελεχώνεται από τρεις νεογνολόγους.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top