ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Μετά από δεκαετίες ειδικό γυαλί μεταξύ θύτη - θύματος

Μετά από δεκαετίες  ειδικό γυαλί μεταξύ θύτη - θύματος

Έγινε το αυτονόητο και μπαίνει τέλος στον διασυρμό των θυμάτων που καλούνται να έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με τον βιαστή τους, μετά τον σάλο που προκλήθηκε πριν περίπου 4 μήνες, όταν ανήλικη κλήθηκε να αναγνωρίσει το άτομο που την κακοποίησε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα “Φιλελεύθερος”, την Πέμπτη (25/1), με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας, κυκλοφόρησε εγκύκλιος, μετά και το πράσινο φως της Νομικής Υπηρεσίας, που καθορίζει ότι ο ύποπτος δεν θα βλέπει το θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, αφού μεταξύ τους θα υπάρχει μονοδρομικό γυαλί, όπως συμβαίνει για δεκαετίες και στο εξωτερικό.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τοποθετήθηκαν ήδη σε τέσσερις Αστυνομικές Διευθύνσεις τέτοιου είδους γυαλί, ενώ σύντομα θα μπουν και στις υπόλοιπες.

Στην αναγνωριστική παράταξη πίσω από το μονοδρομικό γυαλί, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες, μπορούν να λαμβάνουν μέρος και αστυνομικοί με πολιτική περιβολή.

Ακόμη, για κάθε έναν ύποπτο, δίπλα του θα στέκονται και πέντε άλλα πρόσωπα, ενώ στις περιπτώσεις που οι ύποπτοι θα είναι δύο, ακόμη έξι.

Σε περίπτωση που κάποιος ύποπτος αρνηθεί να μπει σε αναγνωριστική παράταξη, ο μάρτυρας θα καλείται να τον αναγνωρίσει μόνο του, ενώ πάλι θα υπάρχει μεταξύ τους το μονοδρομικό γυαλί.

Σύμφωνα με τον “Φ”, η εγκύκλιος της Πέμπτης 25/1 έχει άμεση εφαρμογή, ενώ σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα, όλες οι διαδικασίες που θα εφαρμόζονται, θα μπορούν χρησιμοποιούνται στο δικαστήριο. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

*Φωτογραφίες αρχείου

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top