ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Λάρισα το όνομα, ο Ατρόμητος τον… καλπασμό!

Η Λάρισα το όνομα, ο Ατρόμητος τον… καλπασμό!

Χάρη σ’ ένα γκολ του Ντάουντα στο 61΄, ο ανώτερος σε όλο το ματς Ατρόμητος κέρδισε με 1-0 την Λάρισα και αύξησε τη διαφορά του από την 5η θέση στους 10 βαθμούς!

Μετά από το πρώτο αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, ο Ατρόμητος έχοντας τον κόσμο στο πλευρό του που ανταποκρίθηκε δυναμικά, πήρε τα ηνία της αναμέτρησης και ήταν η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο. Η Λάρισα αρκέτηκε σε αμυντικό ρόλο με προφανή διάθεση να «χτυπήσει» στην κόντρα τους Περιστεριώτες.

 

Οι παίκτες του Κάναντι έφταναν με αξιώσεις έξω από την εστία των Θεσσαλών, πιέζοντας αρκετά ψηλά, ωστόσο δεν ήταν προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια, με αποτέλεσμα στο πρώτο μέρος να μην γίνει η μεγάλη κλασική ευκαιρία. Κάποια σουτ των Μπουσούλατζιτς (12΄), Χατζηισαϊά (32΄) δεν ήταν ικανά να απειλήσουν τον Μπόζοβιτς. Η ΑΕΛ είχε μια καλή στιγμή στο 38΄ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ναζλίδη.

Έτσι η υπεροχή και η κατοχή του Ατρομήτου δεν μετουσιώθηκε σε προβάδισμα για τους γηπεδούχους και οι δύο ομάδες πήγαν με το 0-0 στα αποδυτήρια.

Δικαιώση με ντεμπούτο Μπρούνο

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στο β΄ ημίχρονο. Η Λάρισα είχε κλειστεί καλά πίσω με τον Ατρόμητο να έχει συντριπτική κατοχή μπάλας και να προσπαθεί να πετύχει το γκολ που θα το έκανε πιο εύκολο το έργο.

Στο 48΄ η ΑΕΛ βγήλε με καλές προϋποθέσεις με τον Κριζμάν σε μα αντεπίθεση αλλά η τελική του προσπάθεια δεν είχε τύχη. Η πίεση του Ατρομήτου έφερε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα στο 53΄. Ο Ντιγκινί από τα πλάγια μέσα στην περιοχή γύρισε στον Μπρούνο κι εκείνος σχεδόν πάνω στη γραμμή με πλασέ έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπόζοβιτς.

Η λύτρωση για τον Ατρόμητο ήρθε στο 61΄ με τους Μπρούνο και Ντιγκινί να κρύβουν την μπάλα και τον Ντάουντα σε πρώτο χρόνο να κάνει με κοντινό πλασέ το 1-0. Το γκολ έκανε πιο εύκολα τα πράγματα για τους παίκτες του Κάναντι, καθώς η Λάρισα δειλά δειλά άρχισε να βγαίνει από το καβούκι της.

Παρόλα αυτά ο Ατρόμητος είχε τη μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά του και να «καθαρίσει» από το 79΄ το ματς, με την ευκαιρία του Βασιλακάκη έπειτα από πάσα με κεφαλιά του Ντάουντα. Το μοτίβο συνεχίστηκε και στα τελευταία λεπτά, με τους γηπεδούχους να είναι πιο απειλητικοί. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος με τον Ατρόμητο να επιστρέφει στις νίκες και να παραμένει το μεγάλο φαβορί για την Ευρώπη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ατρόμητος (Κάναντι): Γιαννιώτης-Κιβρακίδης (46΄ Μπρούνο), Χατζηισαϊας, Ρισβάνης, Γιαννούλης- Μπουσούλατζιτς (72΄ Μάντσον), Ούμπιδες, Σάκιτς, Βασιλακάκης (88΄ Καρασαλίδης)-Ντιγκινί, Ντάουντα

ΑΕΛ (Φυντάνης): Μπόζοβιτς-Ρέντζας (20΄ Κριζμάν) 64΄ Μλαντένοβιτς, Γιοβάνοβιτς, Ζίζιτς, Χούμπσεφ-Φατιόν, Λαγός-Μασούρας, Μιλοσάβλιεβιτς, Αγκάνοβιτς (74΄ Περόνε)-Ναζλίδης

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ: Ο Νταμίρ Κάναντι παρέμεινε πιστός στο 4-4-2 με ρόμβο που προτιμά στα τελευταία παιχνίδια του Ατρομήτου. Κάτω από τα δοκάρια επέστρεψε ο Γιαννιώτης με την τετράδα της άμυνάς του να αποτελείται από τους Κιβρακίδη (δεξιά), Γιαννούλη (αριστερά) και στο κέντρο της άμυνας τους Χατζηισαϊα, ΡΙσβάνη. Στη μεσαία γραμμή οι Μπουσούλατζιτς, Ούμπιδες, Σάκιτς, Βασιλακάκης και στην επίθεση οι Ντιγκινί, Ντάουντα.

Ο Ηλίας Φυντάνης παρέταξε τη Λάρισα με 4-2-3-1 και τους Μπόζοβιτς στην εστία, τον Ρέντζα στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Χούμπσεφ στο αριστερό, τους Γιοβάνοβιτς, Ζίζιτς στα στόπερ. Σε ρόλο αμυντικών χαφ οι Φατιόν, Λαγός, στην τριάδα πιο μπροστά οι Μασούρας, Μισοσάβλιεβιτς, Αγκάνοβιτς και στην κορυφή ο Ναζλίδης.

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Ντάουντα ήταν αυτός που με το γκολ του έκρινε το παιχνίδι, ωστόσο μεγάλη συμβολή στην άνοδο του Ατρομήτου είχε ο ανεβασμένος στο β΄ ημίχρονο Ντιγκινί, αλλά και ο Μπρούνο που ήταν αρκετά καλός στο ντεμπούτο του. 

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ: Ο Κοντιζάς ήταν άψογος, το ίδιο και οι βοηθοί, ωστόσο τους βοήθησε και το παιχνίδι καθώς δεν είχαν να διαχειριστούν κάποια δύσκολη φάση. Ο Πειραιώτης διαιτητής δεν άφησε από τα πρώτα λεπτά το παιχνίδι να ξεφύγει υποδεικνύοντας τις κάρτες του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Ατρόμητος ήταν ανώτερος σε όλη την διάρκεια του αγώνα, είχε την υπεροχή και την κατοχή και ήταν η ομάδα που ήθελε να παράγει ευκαιρίες. Κατάφερε να διασπάσει την άμυνα της Λάρισας με ένα πολύ ωραία από πλευράς δημιουργίας γκολ και πήρε δίκαια τη νίκη. Η Λάρισα είχε ξακάθαρο αμυντικό πλάνο και προσπάθησε να καταστρέψει από τα πρώτα λεπτά το παιχνίδι των Περιστεριωτών. Ο Ατρόμητος πρόσθεσε άλλους τρεις βαθμούς στην κατοχή και πλέον μόνο με αυτοκτονία θα χάσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

 Πηγή: www.sdna.gr
Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top