ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ανατροπή με… άρωμα Ευρώπης

Ανατροπή με… άρωμα Ευρώπης

Για ένα ημίχρονο ο Λεβαδειακός φαινόταν ικανός να «κλέψει» θετικό αποτέλεσμα στην Ξάνθη, οι γηπεδούχοι ωστόσο με αντεπίθεση διαρκείας ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ (2-1) και έκαναν άλμα πεντάδας.

Η βαριά ήττα της προηγούμενης εβδομάδας από τον Ολυμπιακό δεν επηρέασε την ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς η οποία αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, «ρευστοποίησε» την ανωτερότητά της στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε σημαντικό τρίποντο που την διατηρεί «γερά» στο παιχνίδι διεκδίκησης της 5ης θέσης, με τους 27 βαθμούς έπειτα από 19 αγωνιστικές. Δεύτερη σερί ήττα για τον Λεβαδειακό (21β.) που ταξίδεψε στην ακριτική πόλη χωρίς τον κλινήρη προπονητή του Ζοζέ Ανιγκό.

Πεντάλεπτο με… προοπτική χωρίς συνέχεια

 

Τρεις τελικές προσπάθειες μόλις στο πρώτο πεντάλεπτο είχαμε στα «Πηγάδια», με την Ξάνθη να απειλεί σε δύο περιπτώσεις, αρχικά στο 2′ με τον Μελιόπουλο από κοντινή θέση να βρίσκει την μπάλα με τον ώμο και να μην ανησυχεί τον Επασί, ενώ στο 4′ η προσπάθεια του Γέντρισεκ κατέληξε άουτ.

 
 

Ενδιάμεσα, είχε κάνει αισθητή την παρουσία του και ο Λεβαδειακός με τον Γιακουμάκη πρωταγωνιστή της πρώτης τελικής του προσπάθειας, αλλά το σουτ του μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Ζίβκοβιτς.

Η Ξάνθη τις ευκαιρίες, ο Λεβαδειακός το γκολ

Παρά το ενθαρρυντικό ξεκίνημα, η επόμενη αξιόλογη στιγμή έλαβε χώρα στο 22′ και μάλιστα με καλές προϋποθέσεις όταν μία… στραβοκλωτσιά του Κίκε Μπουλά βρήκε τον Γέντρισεκ αμαρκάριστο εντός περιοχής αλλά η κεφαλιά του πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Επασί.

Ο Σλοβάκος άσος είχε και πάλι την ευκαιρία να σκοράρει στο 29′ όταν από το ύψος της περιοχής πήρε την ασίστ από τον Ντουρίτσκοβιτς αλλά το σουτ ήταν πολύ άστοχο.

Ενώ η Ξάνθη είχε τον έλεγχο και απειλούσε, ο Λεβαδειακός ευτύχησε στην δεύτερη τελική του προσπάθεια και κόντρα στην ροή του ματς να ανοίξει το σκορ. Μία εξαιρετική κάθετη πάσα με το εξωτερικό του Σουμπίνιο στο 31ο λεπτό «έκοψε» στην μέση την άμυνα των γηπεδούχων και ο Γιουσούφ με πλασέ πρόλαβε τον Ζίβκοβιτς κάνοντας το 0-1.

Στα υπόλοιπα λεπτά μέχρι την λήξη του πρώτου μέρους ο Γέντρισεκ είχε μία ακόμα καλή στιγμή με κεφαλιά στο 33′, χωρίς πάντως να αλλάξει το υπάρχον 0-1.

Ξέσπασμα Ξάνθης και ανατροπή με πρωταγωνιστή τον Ντουρίτσκοβιτς

To δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με την Ξάνθη και πάλι κυρίαρχη να απειλεί με κύριο εκφραστή των επιθετικών της προσπαθειών τον Γέντρισεκ. Ο 32χρονος στράικερ έψαξε το γκολ σε δύο ακόμα περιπτώσεις (53′, 54′), αλλά τα τελειώματά του δεν ήταν τα καλύτερα δυνατά.

Εντέλει, την λύση και το πολυπόθητο γκολ ήρθε στο 57ο λεπτό όταν μετά από γύρισμα του Κίκε Μπουλά η μπάλα έφτασε στον Ντε Λούκας που με «φωτοβολίδα» από το ύψος του πέναλτι έφερε το ματς στα ίσια (1-1).

Η ομάδα του Ράσταβατς ωστόσο δεν περιορίστηκε σε αυτό και με τον δαιμόνιο Ντουρίτσκοβιτς να κινεί τα νήματα ανέτρεψε το σκορ και με «χρυσή αλλαγή» τον Φασίδη πήρε προβάδισμα 2-1, ένα σκορ μάλλον δίκαιο σύμφωνα με την εικόνα της αναμέτρησης.

Πεσμένος ρυθμός με νικήτρια την Ξάνθη

Το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων «έριξε» τον ρυθμό του παιχνιδιού, κατάσταση που βόλευε την Ξάνθη η οποία έκανε διαχείριση του προβαδίσματός της. Μέχρι το φινάλε, η μοναδική αξιοσημείωτη ευκαιρία έγινε στο 87′ με μία ακίνδυνη κεφαλιά του Νιάσε που μπλόκαρε εύκολα ο Ζίβκοβιτς.

Με το τελευταίο σφύριγμα η Ξάνθη πήρε την νίκη χάρη στο οκτάλεπτο πίεσης του δευτέρου μέρους, ανατρέποντας για πρώτη φορά φέτος εις βάρος της σκορ εντός έδρας.

Οι ενδεκάδες:

Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντε Λούκας (69′ Καμαρά), Τριάδης (46′ Φασίδης), Γέντρισεκ, Μελιόπουλος, Λισγάρας, Κίκε (80′ Μπρίτο), Μεχία, Μπαξεβανίδης, Ντουρίτσκοβιτς, Σιλά

Λεβαδειακός (Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Λεονάρντο, Μπελγκαζουανί (73′ Σαβαντογκό), Ντιόγκο, Σουμπίνιο, Νιάσε, Γιουσούφ, Γιακουμάκης, Μητρόπουλος (84′ Καλτσάς), Τριποτσέρης

Διαιτητής: Τσαμούρης (Πειραιά)
Βοηθοί: Γεωργακόπουλος (Πειραιά), Χατζηνάκος (Δράμας) 
4ος: Κουμπαράκης (Θράκης)

Το ταμείο του αγώνα

Ο Λεβαδειακός από νωρίς είχε σαφή πρόθεση να «δώσει» μέτρα και γήπεδο στην Ξάνθη θέλοντας να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις. Μάλιστα, σε μία από αυτές σκόραρε με τον Γιουσούφ. Η Ξάνθη ωστόσο ήταν σαφώς ανώτερη και από την στιγμή που ισοφάρισε με την ψυχολογία στο πλευρό της ανέτρεψε το σκορ και πήρε μία σημαντική νίκη πεντάδας.

Αυτοί που έκριναν το ματς

Από τα πόδα των Κίκε Μπουλά και Πέταρ Ντουρίτσκοβιτς «πέρασε» κάθε επιθετική προσπάθεια της Ξάνθης, με τον μέσο από την Ισημερινή Γουινέα και τον Σέρβο εξτρέμ να συμμετέχουν ενεργά στο πρώτο και το δεύτερο γκολ αντίστοιχα. Χωρίς διακριθέντα ο Λεβαδειακός, ξεχωρίζει η τρομερή έμπνευση-ασίστ του Σουμπίνιο.

Οι χειρότεροι του αγώνα

«Μέσα» στις φάσεις ο Γέντρισεκ αλλά χωρίς σωστές εκτελέσεις ο Σλοβάκος που σπατάλησε πολλές ευκαιρίες. Κακή συνολικά αντίδραση για την άμυνα του Λεβαδειακού και στα δύο γκολ που δέχτηκε.

Ο έλεγχος των διαιτητών

Χωρίς δύσκολες φάσεις και ως εκ τούτου λάθη ο Τσαμούρης και οι βοηθοί του.

 Πηγή: www.sdna.gr
Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top