ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ: Αντιμέτωπος με την κατηγορία της πνευματικής πορνείας ο παπάς

ΕΛΛΑΔΑ: Αντιμέτωπος με την κατηγορία της πνευματικής πορνείας ο παπάς

Αντιμέτωπος με την κατηγορία της πορνείας και πρόκληση δημόσιου σκανδαλισμού, βρίσκεται ο 47χρονος γνωστός ιερέας με τη Χάρλεϊ στην Ελλάδα, σύμφωνα με το εκκλησιαστικό δίκαιο.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η ελλαδική διαδικτυακή Espresso, ο 47χρονος ιερέας βρίσκεται σε νέες περιπέτειες, αφού πριν λίγες μέρες ζήτησε άδεια για να παντρευτεί για δεύτερη φορά, με την έγκυο σύντροφο του.

Η Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, καλεί τον γαλανομάτη ιερέας σε απολογία διότι κατά το εκκλησιαστικό δίκαιο, έχει διαπράξει πορνεία, σε πνευματικό επίπεδο και πρόκληση δημόσιου σκανδαλισμού.

Έτσι ο παπάς κλήθηκε να παρουσιαστεί την Τρίτη (30/1) σε ειδικό εκκλησιαστικό ανακριτή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, για να απολογηθεί ενώ κλήθηκε και η έγκυος σύντροφος του ως μάρτυρας.

Ως σοβαρό αντιμετωπίζει το ζήτημα η Εκκλησία του Βόλου, αφού στη συνέχεια ο 47χρονος παπάς θα παραπεμφθεί σε Επισκοπικό Δικαστήριο, όπου θα αποφασιστεί και η τύχη του, ενώ μέχρι τότε θα βρίσκεται σε αργία.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο 47χρονος σήμερα ρασοφόρος, είχε παντρευτεί στα 24 του αλλά όπως υποστηρίζει η γυναίκα του τον εγκατέλειψε και ο μόνος λόγος που θέλει να παντρευτεί είναι για να μεγαλώσει το παιδί σε ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον και όχι εκτός γάμου.

Μάλιστα, ο πάτερ επικαλείται ομόφωνη απόφαση Πανορθοδόξου Συνεδρίου που έγινε στην Κωνσταντινούπολη το 1923, η οποία επισημαίνει ότι «ουδέν μυστήριον εμποδίζει άλλο μυστήριον. Η ιεροσύνη δεν εμποδίζει τον γάμο, όπως ο γάμος δεν εμποδίζει την ιεροσύνη διά τους διακόνους και τους ιερείς», και καταλήγει επικαλούμενος την ανάγκη για μελέτη και επαναπροσδιορισμό του ευαγγελικού ήθους που «δεν επιθυμεί την κατάλυση, αλλά την υπέρβαση του νόμου, με γνώμονα πάντα τη Βασιλεία του Θεού».

Επιμέλεια Χρίστος Ζήνωνος

Με πληροφορίες και φωτογραφία από espressonews.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top