ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ανάγνωση των αποτελεσμάτων- Δόθηκε η λαϊκή εντολή στον Νίκο Αναστασιάδη;

Η ανάγνωση των αποτελεσμάτων- Δόθηκε η λαϊκή εντολή στον Νίκο Αναστασιάδη;

Πολλές είναι οι ερμηνείες που ακούσαμε από το βράδυ της Κυριακής 28/01 αναφορικά με το εκλογικό αποτέλεσμα, τους νικητές, τους χαμένους, τους αδικημένους κι αυτούς προσπάθησαν να προσεγγίσουν υπό μια άλλη γωνιά την «ετυμηγορία» του κυπριακού λαού.

Του Στέλιου Στυλιανού

Ο λαός μίλησε λοιπόν και αυτό που διαφάνηκε είναι πως η υποψηφιότητα Μαλά όντως είχε και θέση και ρόλο να επιτελέσει, αφού κέρδισε με το «σπαθί του» την πρόκριση για τον β’ γύρο των Προεδρικών εκλογών αυξάνοντας τα ποσοστά του σε σχέση με το 2013.

Από την άλλη, ο Νικόλας Παπαδόπουλος και μαζί του ο ενδιάμεσος χώρος απ΄ ό,τι έδειξε  η «ττενέκκα» βγήκαν «λαβωμένοι» από την μάχη των εκλογών, καθώς ο στόχος για πρόκριση δεν υλοποιήθηκε και τα ποσοστά που ο ενδιάμεσος αθροιστικά σχημάτιζε, απείχαν αρκετά από το 25,70 που έλαβε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Βέβαια, πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως η ψήφος στον Σταύρο Μαλά, φρέναρε τον Νικόλα Παπαδόπουλο και έδωσε απλόχερα άλλη μια 5ετια στον Νίκο Αναστασιάδη. Είναι όμως έτσι στην πραγματικότητα;

Ο Νίκος Αναστασιάδης στις δηλώσεις του ανέφερε πως έλαβε λαϊκή εντολή; Είναι το 35,51% ικανό να τον αναδείξει νικητή στον β’ γύρο; Μάλλον όχι, αφού σύμφωνα με τις αναλύσεις πολιτικών της αριστεράς και του ενδιάμεσου χώρου ο λαός επέλεξε αλλαγή μιας και 30,25% ψήφισαν Μαλά και 25,70% Νικόλα. Ποσοστό δηλαδή της τάξεως του 55,76%.

Άξιο αναφοράς είναι και αυτό που δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης, πως δηλαδή, ψηφοφόροι του ΔΗΣΥ δεν συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής 28/1 γιατί ο ίδιος θεωρείτο φαβορί για να περάσει στον β’ γύρο. Ζήτησε, παράλληλα, απ’ όλους την επόμενη Κυριακή να τον στηρίξουν για να συνεχίσει το έργο του.

Οι 20.000 ψήφοι διαφορά με τον Σταύρο Μαλά είναι σίγουρα μια διαφορά που ναι μεν του δίνει ένα προβάδισμα αλλά από την άλλη τυχόν συμμαχίες που θα προκύψουν μπορούν να φέρουν τα πάνω-κάτω και να δούμε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου ένα νέο εκλογικό θρίλερ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top