ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μη ικανοποιητική έκρινε ο Ακιντζί την έκθεση της 'αστυνομίας' για τα επεισόδια

Μη ικανοποιητική έκρινε ο Ακιντζί την έκθεση της 'αστυνομίας' για τα επεισόδια

Μη ικανοποιητική έκρινε ο Μουσταφά Ακιντζί την έκθεση της «αστυνομίας» για τα επεισόδια της περασμένης Δευτέρας εντοπίζοντας ελλείψεις και ζητώντας επιπρόσθετη έρευνα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, με επιστολή του σήμερα (29/1) προς τον «αστυνομικό διευθυντή» ζητεί να μάθει γιατί δεν συνελήφθησαν αυτοί που αναρριχήθηκαν στο κτίριο που στεγάζεται η Αφρίκα και χρησιμοποίησαν βία εναντίον της εφημερίδας και σε πιο στάδιο βρίσκεται η έρευνα για τα άτομα που έχουν αναμειχθεί στα επεισόδια.

Ζήτησε επίσης λεπτομερή στοιχεία γιατί υπήρχε καθυστέρηση στην παρέμβαση στα επεισόδια που ήταν βίαια, παρά τις προειδοποιήσεις από τον ίδιο για την λήψη μέτρων.

Στο μεταξύ, ο Μπασιαράν Ντιουζγκιούν της εφημερίδας Χαβαντίς γράφει σήμερα ότι στην τουρκική «πρεσβεία» στα κατεχόμενα έχουν γίνει πολλές συναντήσεις όπου προσκλήθηκαν μέλη του τ/κ εμπορικού επιμελητηρίου, του βιομηχανικού επιμελητηρίου, της ένωσης αγροτών και της ένωσης κτηνοτρόφων.

Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι αυτοί είναι οι επαγγελματικοί τομείς που έχουν χρηματοδοτηθεί και επιδοτηθεί από την τουρκική κυβέρνηση (μέσω των οικονομικών προγραμμάτων) από οποιονδήποτε άλλο τομέα. Στις συναντήσεις αυτές, γράφει ο Ντιουζγκιούν, το θέμα ήταν η διεξαγωγή μιας πορείας ή συλλαλητηρίου «υπέρ της μητέρας πατρίδας» σε απάντηση προς την πορεία «ειρήνης και δημοκρατίας» που διοργάνωσε η τ/κ συνδικαλιστική πλατφόρμα την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συμμετέχοντες στις συναντήσεις έχουν ενημερώσει τους αξιωματούχους της «πρεσβείας» ότι αυτό «δεν θα ήταν λάθος βήμα» και προσθέτει ότι η συζητήθηκε η έκδοση ανακοίνωσης υποστήριξης της τουρκικής επιχείρηση στο Αφρίν και η πρόσκληση των «κοινοταρχών» στην Άγκυρα.

"Δεν ξέρω σε ποιο αποτέλεσμα κατέληξαν. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι η Άγκυρα αξιολογεί τις εκδηλώσεις εδώ ως «ενάντια στην Τουρκία». Και επειδή τα αξιολογεί με αυτόν τον τρόπο, προσπαθούν να ενεργοποιήσουν όσους είναι υποστηρικτές της Άγκυρας. Προσπαθούν να αποτρέψουν τη δημιουργία της εικόνας ότι «οι Τούρκοι της Κύπρου δεν θέλουν πια την Τουρκία στην Κύπρο». Προσπαθούν, αλλά διαπράττουν το ένα λάθος μετά το άλλο».

Ο αρθρογράφος υποστηρίζει επίσης ότι το γεγονός πως το όλο θέμα έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο ήταν κάτι που ήθελε ο Σενέρ Λεβέντ και ότι η πορεία «για την ειρήνη και τη δημοκρατία» ήταν αποτέλεσμα της «οργής των Τουρκοκυπρίων» για το γεγονός ότι οι υποστηρικτές του ΑΚΡ βανδάλισαν εναντίον της εφημερίδας Αφρίκα και στη συνέχεια επιτέθηκαν εναντίον στον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί όταν μετέβη επιτόπου, όπως και για τα επεισόδια στη «βουλή», που είναι – όπως γράφει ο Μπασιαράν Ντιουζγκιούν - το σύμβολο της κυριαρχίας των Τ/κ.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top