ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραδίδεται πέρασμα στη γέφυρα της Πλατείας Ελευθερίας

Παραδίδεται πέρασμα στη γέφυρα της Πλατείας Ελευθερίας

To πολυσυζητημένο και καταταλαιπωρημένο έργο, το αναμενόμενο «διαμάντι» στην καρδιά της πρωτεύουσας, φαίνεται μετά από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις και ανασχεδιασμούς να προχωρά.

Παραδίδεται εντός της ημέρας (31/1), το βράδυ κατά πάσα πιθανότητα, μεγάλο πέρασμα στη γέφυρα της Πλατείας Ελευθερίας, από την οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου προς τη λεωφόρο Στασίνου, σύμφωνα με πληροφορίες από τον Δήμο Λευκωσίας, με τον οποίο επικοινωνήσαμε μετά από δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της "Καθημερινής".
 
Οπως αναφέρθηκε στο ΚΥΠΕ, ολοκληρώθηκαν οι σχετικές εργασίες, έχουν τοποθετηθεί προστατευτικά κιγκλιδώματα και φωτισμός.

Ο σχεδιασμός του έργου είχε ανατεθεί μετά από διαγωνισμό στο αρχιτεκτονικό γραφείο της Zaha Hadid το 2005 όταν Δήμαρχος της πρωτεύουσας τελούσε ο Μιχαλάκης Ζαμπέλας. Το έργο συγχρηματοδοτείται κατά 85% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α) της ΕΕ και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Περιλαμβάνει την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας και του περιβάλλοντα χώρου με κατασκευή γέφυρας-πλατείας, την τοπιοτέχνηση της Τάφρου, διορθωτικές εργασίες στα Ενετικά Τείχη, εγκαταστάσεις ανελκυστήρων και εργασίες φωτισμού, ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, εξοπλισμό (street furniture), κατασκευή καταστημάτων και χώρων υγιεινής κ.ά, παιδότοπο, καφεστιατόριο, όπως και άλλα έργα.

Η παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονας Zaha Hadid, η οποία απεβίωσε προτού το δημιούργημα της υλοποιηθεί, είχε χαρακτηρίσει το έργο ως καταλύτη για την αστική ενοποίηση ολόκληρης της Λευκωσίας. Είχε πει ότι αποτελεί μια αρχιτεκτονική παρέμβαση ως τμήμα ενός μεγαλύτερου αστικού σχεδιασμού, ο οποίος φιλοδοξεί να επιτύχει τη συνύπαρξη του συνόλου του ενετικού τείχους, της τάφρου και των δύο τμημάτων της πόλης (μέσα και έξω από τα τείχη) σε ένα ενιαίο σύνολο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top