ΔΙΕΘΝΗ

Απέκλεισε μελλοντική τελωνειακή ένωση με την ΕΕ η Ντάουνινγκ Στριτ

Απέκλεισε μελλοντική τελωνειακή ένωση με την ΕΕ η Ντάουνινγκ Στριτ

Η Ντάουνινγκ Στριτ απέκλεισε το ενδεχόμενο οποιασδήποτε συμμετοχής σε μία τελωνειακή ένωση με την Ευρωπαϊκή Ένωσημετά από το Brexit, σε μια προσπάθεια να ξεκαθαριστεί η επίσημη κυβερνητική θέση.

Μετά από τις δημόσιες αντιπαραθέσεις στελεχών της κυβέρνησης και βουλευτών των Συντηρητικών αναφορικά με το είδος της μελλοντικής σχέσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αξιωματούχος από το πρωθυπουργικό γραφείο δήλωσε: «Δεν είναι πολιτική μας να είμαστε στην τελωνειακή ένωση. Δεν είναι πολιτική μας να είμαστε σε μία τελωνειακή ένωση».

Η δήλωση αυτή είναι σαφέστερη από την τοποθέτηση της Πρωθυπουργού Τερέζα Μέι από την Κίνα την περασμένη εβδομάδα, όταν απέφυγε να αποκλείσει τη συμμετοχή σε μία ευρωπαϊκή τελωνειακή ένωση.

Οι Εργατικοί της αντιπολίτευσης σχολίασαν ότι η διευκρίνιση από την Ντάουνινγκ Στριτ δείχνει πως η «εξέγερση» των Brexiteers κατά του «μαλακού» Brexit ήταν επιτυχής. Πολλοί πολιτικοί κομμάτων της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την Πρωθυπουργό ότι ενεργεί ως όμηρος των ευρωσκεπτικιστών στο κόμμα της.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης σημείωσε ότι μία τελωνειακή «ένωση» είναι εντελώς διαφορετική από έναν τελωνειακό «διακανονισμό» με τους Ευρωπαίους, ο οποίος δε θα απαγορεύει στο Λονδίνο να κλείνει εμπορικές συμφωνίες με τρίτες χώρες.

Όλα αυτά γίνονται ενώ οι ενδοκυβερνητικές και εσωκομματικές έριδες αναφορικά με το Brexit φέρονται να απειλούν τη θέση της Πρωθυπουργού.

Οι Sunday Times υποστήριξαν ότι οι πιο σκληροπυρηνικοί υποστηρικτές της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωσηστο Συντηρητικό Κόμμα συνωμοτούν για την ανατροπή της Τερέζα Μέι. Το ρεπορτάζ αναφέρει μάλιστα ότι οι βουλευτές αυτοί προτρέπουν τους Μπόρις Τζόνσον, Μάικλ Γκόουβ και Τζέικομπ Ρις -Μογκ να συστήσουν μία «dream team» που θα αναλάβει τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας με τον νυν Υπουργό Εξωτερικών ως Πρωθυπουργό.

Στις πληροφορίες αυτές απάντησε η Υπουργός Εσωτερικών και οπαδός του ήπιου Brexit, Άμπερ Ραντ. Μέσω του BBC διεμήνυσε ότι «δεν φοβάται» τις προειδοποιήσεις υπέρ ενός πιο σκληρού Brexit. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δε θα παραδοθεί εύκολα στη μάχη που δίνει για μία εξειδικευμένη εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μία αναφορά υπέρ μίας τελωνειακής συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ στο Λονδίνο αφικνείται τη Δευτέρα ο διαπραγματευτής της Κομισιόν Μισέλ Μπαρνιέ για συνάντηση με την κα Μέι και τον Υπουργό Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις, ενόψει της έναρξης των συζητήσεων στις Βρυξέλλες για τους όρους της μεταβατικής περιόδου που θα ακολουθήσει την ημέρα εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, εξάλλου, η κα Μέι συγκαλεί το κλειστό υπουργικό συμβούλιο για το Brexit για να συζητηθεί η βρετανική στάση στις μελλοντικές διαπραγματεύσεις.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top