ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΕΡΔΙΚΗΣ: «Θεωρούμε ιδιαίτερα αγενή τη συμπεριφορά του κ. Άντρου Κυπριανού»

ΠΕΡΔΙΚΗΣ: «Θεωρούμε ιδιαίτερα αγενή τη συμπεριφορά του κ. Άντρου Κυπριανού»

Η χθεσινοβραδινή νίκη του Νίκου Αναστασιάδη δεν σημαίνει ότι ο λαός του έδωσε λευκή επιταγή, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, και χαρακτήρισε ταυτόχρονα αγενή τη στάση του ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού να επιρρίψει ευθύνες στον ενδιάμεσο χώρο για την επανεκλογή Αναστασιάδη, καλώντας τον κ. Κυπριανού να προβεί σε αυτοκριτική αναφορικά με τους λόγους που οδήγησαν στην ήττα του Σταύρου Μαλά.

Σε δηλώσεις του σήμερα στα γραφεία του Κινήματος σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών και αφού συνεχάρη τους Νίκο Αναστασιάδη και Σταύρο Μαλά, τον πρώτο για την εκλογική του νίκη και τον δεύτερο για την αξιοπρεπή παρουσία του κατά την προεκλογική περίοδο, ο κ. Περδίκης είπε πως «είναι απολύτως σεβαστό το αποτέλεσμα».

«Οι πολίτες στον β΄γύρο των προεδρικών εκλογών καλέστηκαν να επιλέξουν μεταξύ δύο υποψηφίων, οι οποίοι είχαν πολιτικές ομοιότητες αλλά και διαφορές. Το γεγονός ότι επέλεξαν τον Νίκο Αναστασιάδη, αυτό δεν σημαίνει ότι του δίνει λευκή επιταγή» είπε και παρέπεμψε στο αποτέλεσμα του α΄γύρου των εκλογών, όπου πραγματικά εκεί κρίθηκε και η μάχη για την Προεδρία, όπως είπε, εξηγώντας πως «στον α’ γύρο ο Νίκος Αναστασιάδης πήρε ένα ποσοστό πολύ μακριά από την ισχυρή εντολή την οποία είχε ζητήσει από τον κυπριακό λαό. Συνεπώς έχει κερδίσει τις εκλογές, αλλά δεν έχει κερδίσει την αμέριστη στήριξη του κυπριακού λαού, δεν έχει κερδίσει λευκή επιταγή».

Όπως ανέφερε, ο Νίκος Αναστασιάδης πρέπει να γνωρίζει ότι ο λαός τον επέλεξε για Πρόεδρο «με πολλές αμφιβολίες και με πολλές αρνητικές υποσημειώσεις, κι έχει απέναντί του κόμματα τα οποία στην πλειοψηφία τους δεν στηρίζουν το κυβερνητικό έργο». Συνεπώς, πρόσθεσε, πρέπει να αλλάξει στάση απέναντι στα κόμματα της αντιπολίτευσης, να επιδιώξει τη συναίνεση και τη συνεργασία, να αλλάξει προσέγγιση στα ζητήματα που αφορούν το Κυπριακό, αλλά και την οικονομία, την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον.

Ο Γιώργος Περδίκης είπε ακόμα ότι το Κίνημα θα συνεχίσει τη συνεργασία με τα κόμματα που υποστήριξαν τον Νικόλα Παπαδόπουλο, κυρίως σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του Κυπριακού, διατηρώντας την αυτοτέλεια και ανεξαρτησία του ως ένας οικολογικός και φιλολαϊκός πολιτικός χώρος. «Πάνω από όλα εμείς τοποθετούμε τα συμφέροντα του κυπριακού λαού και της Κύπρου. Και με αυτό τον γνώμονα και την πολιτική θα συνεχίσουμε την πορεία μας μέσα στα επόμενα χρόνια, όπως κάναμε και τα 22 χρόνια της μέχρι σήμερα ιστορίας και παρουσίας μας στην πολιτική ζωή» είπε.

Κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινοβραδινές δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ ο οποίος απέδωσε ευθύνες στον ενδιάμεσο χώρο για την αποτυχία εκλογής άλλου υποψηφίου από τον Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Περδίκης είπε ότι θεωρεί «άκομψο και λυπηρό το γεγονός ότι από την πρώτη νύχτα του β’ γύρου των εκλογών ο κ. Άντρος Κυπριανού προσπάθησε να αποκομίσει επικοινωνιακά πλεονεκτήματα σε βάρος των κομμάτων που επέτρεψαν με τη στάση τους σε χιλιάδες ψηφοφόρους να επιλέξουν τον Σταύρο Μαλά στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών».

«Ειδικότερα εμείς ως Κίνημα Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών, που αφήσαμε εντελώς ελεύθερους τους ψηφοφόρους μας να επιλέξουν, θεωρούμε ιδιαίτερα αγενή τη συμπεριφορά του κ. Άντρου Κυπριανού» είπε, προσθέτοντας πως στη δική τους εκτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών οι Οικολόγοι θα αποφύγουν την επίρριψη ευθυνών σε άλλους, ξεκινώντας από την αυτοκριτική.

«Σε ό,τι αφορά το ίδιο το Κίνημα, σε ό,τι αφορά τη συνεργασία μας με τα κόμματα που υποστήριξαν τον υποψήφιό μας, σε ό,τι αφορά τον ίδιο τον υποψήφιό μας, θα κάνουμε την αυτοκριτική μας και μετά θα επιρρίψουμε – αν υπάρχει οποιαδήποτε ευθύνη- στη στάση, στην πολιτική ή τις συμπεριφορές άλλων πολιτικών κομμάτων ή παραγόντων που πιθανόν να επηρέασαν το αποτέλεσμα» είπε.

Είναι εμφανές, συνέχισε, και καταγράφεται πλέον ότι στον α’ γύρο είχε προκύψει μιας μορφής πριμοδότηση του κ. Μαλά εναντίον του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου. «Εμείς δεν θεωρούμε σε καμία περίπτωση ότι αυτό το φαινόμενο της στρατηγικής ψήφου ή της πριμοδότησης είναι αυτό που έκρινε τα αποτελέσματα του α’ γύρου και δεν θα ρίξουμε την ευθύνη για την αποτυχία των κομμάτων και του Νικόλα Παπαδόπουλου στη λεγόμενη στρατηγική ψήφο. Έπαιξε τον ρόλο της αλλά δεν ήταν ο πιο καθοριστικός λόγος για να χάσει ο Νικόλας Παπαδόπουλος στον α’ γύρο των εκλογών. Για να μην επιζητούμε απλώς κάποιον άλλο να ρίξουμε το φταίξιμο των δικών μας λαθών, παραλείψεων και αποτυχιών, και αυτό συστήνω και στον κ. Άντρο Κυπριανού να κάνει».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top