ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ: Χίλιες επιχειρήσεις στο μικροσκόπιο των Υγειονομικών αυτή την περίοδο

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ: Χίλιες επιχειρήσεις στο μικροσκόπιο των Υγειονομικών αυτή την περίοδο

Σε εγρήγορση οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του κράτους, ενόψει Τσικνοπέμπτης, περιόδου νηστειών και των εορτών του Πάσχα, ενώ σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα ελέγχου τροφίμων, την περίοδο αυτή αναμένεται να ελεγχθούν περίπου 1000 επιχειρήσεις.

Του Χρίστου Ζήνωνος

Μιλώντας στο ThemaOnline, την Τρίτη (6/02) ο Προϊστάμενος των Υγειονομικών Υπηρεσιών, Αλβέρτος Καρής, το τμήμα του πραγματοποιεί συντομευμένους ελέγχους, στη βάση του Εθνικού Προγράμματος, για την περίοδο των αποκριών, των νηστειών και των εορτών του Πάσχα. “Κάθε χρόνο, αυτή την περίοδο ελέγχονται περίπου 1000 επιχειρήσεις” δήλωσε ο Προϊστάμενος των Υγειονομικών Υπηρεσιών.

Όπως μας εξήγησε ο κ. Καρής, οι έλεγχοι πραγματοποιούνται σε τέσσερα επίπεδα, με πρώτους τους δειγματοληπτικούς στα εισαγόμενα προϊόντα, όπως ξηρούς κρεατοπαρασκευάσματα και άλλα τρόφιμα.

Σε δεύτερο επίπεδο ελέγχονται οι επιχειρήσεις παρασκευής τροφίμων, όπως ζαχαροπλαστεία, αρτοποιεία, ενώ σε τρίτο επίπεδο λειτουργοί των Υγειονομικών Υπηρεσιών ελέγχουν χώρους έκθεσης όπως υπεραγορές και παντοπωλεία.

Ως τέταρτο επίπεδο, για τη μέγιστη δυνατή διασφάλιση της υγειονομικής ασφάλειας των καταναλωτών, διεξάγονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε επισφαλή προϊόντα.

Όπως είναι λογικό, δεν είναι δυνατό να ελεγχθούν όλα τα προϊόντα, με τον Προϊστάμενο των Υγειονομικών να αναφέρει στην ιστοσελίδα μας: “Οι έλεγχοι γίνονται έγκαιρα, έτσι ώστε εάν και εφόσον υπάρξει κάποιο πρόβλημα, να υπάρχει χρόνος αντίδρασης”.

Ακόμη, όσον αφορά στους ιδιώτες που κατασκευάζουν δικά τους τρόφιμα και δεν έχουν πρόθεση να τα διοχετεύσουν στην αγορά, ο κ. Καρής είπε ότι επιτρέπεται αλλά στην περίπτωση που αποφασίσουν να προχωρήσουν σε πώληση κάποιου προϊόντος, πρέπει να κατέχουν τη σχετική έγκριση από το Τμήμα του.

Τέλος, οι καταναλωτές καλούνται να αγοράζουν τρόφιμα από αδειοδοτημένες επιχειρήσεις, να ελέγχουν τα προϊόντα για τυχών αλλοίωση και να είναι προσεκτικοί στις συνθήκες φύλαξης τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top