ΥΓΕΙΑ

Τυχερά τα παιδιά που γεννιούνται στην Κύπρο- Οι συχνότερες αιτίες θανάτου- ΠΙΝΑΚΕΣ

Τυχερά τα παιδιά που γεννιούνται στην Κύπρο- Οι συχνότερες αιτίες θανάτου- ΠΙΝΑΚΕΣ

Τυχερά φαίνεται να είναι τα μωρά που γεννιούνται στην Κύπρο, αφού σε σύγκριση με άλλες χώρες έχουν από τις καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η “Cyprus Mail” η Κύπρος έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας στον κόσμο, όσο αφορά τα νεογνά,, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Unicef την Τρίτη (20/2)

Συγκεκριμένα, ένα στα 714 νεογνά πεθαίνει στην Κύπρο, κατατάσσοντας μας στις 10 χώρες με μικρότερους αριθμούς θανάτων ανά το παγκόσμιο.

Η Κύπρος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, βρίσκεται στον αριθμό 178, ακριβώς πίσω από την Εσθονία, τη Σλοβενία, τη Φινλανδία, τη Σιγκαπούρη, την Ισλανδία και την Ιαπωνία.

 

Από την άλλη, το Πακιστάν από τα υψηλότερα ποσοστα θνησιμότητας στα νεογνά με ένα στα 22 να πεθαίνει.

Σύμφωνα με την έκθεση της Unicef, "πάνω από το 80 % των θανάτων νεογέννητων παιδιών, οφείλονται σε πρόωρο τοκετό, επιπλοκές κατά τη γέννηση ή λοιμώξεις όπως η πνευμονία και η σηψαιμία.

"Αυτοί οι θάνατοι μπορούν να αποφευχθούν με πρόσβαση σε καλά εκπαιδευμένες μαίες, μαζί με αποδεδειγμένες λύσεις όπως καθαρό νερό, απολυμαντικά, θηλασμό μέσα στην πρώτη ώρα, επαφή με το δέρμα και καλή διατροφή".

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Unicef, Henrietta H Fore, δήλωσε ότι "ενώ έχουμε μειώσει κατά το ήμισυ τον αριθμό των θανάτων σε παιδιά κάτω των πέντε ετών κατά το τελευταία 25 χρόνια, δεν έχουμε σημειώσει παρόμοια πρόοδο όσον αφορά την μοίωση των θανάτων σε παιδιά ηλικίας κάτω του ενός μηνός.

"Δεδομένου ότι η πλειοψηφία αυτών των θανάτων μπορούν να προληφθούν, σαφώς, αποτυγχάνουμε όσον αφορά τα φτωχότερα μωρά του κόσμου."

Επιμέλεια Χρίστος Ζήνωνος

*Κεντρική φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top