ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μίλησε… η κλάση Ντε Χέα και βλέπει 8άδα! Ανατροπή και πρώτο λόγο για Σακτάρ (videos)

Μίλησε… η κλάση Ντε Χέα και βλέπει 8άδα! Ανατροπή και πρώτο λόγο για Σακτάρ (videos)

Η Σεβίλλη… αιχμαλώτισε την Γιουνάιτεντ, έκανε 24 τελικές, όμως έπεσε πάνω στο «τείχος» Ντε Χέα και το 0-0 δεν άλλαξε, με την ομάδα του Μουρίνιο να παίρνει προβάδισμα για την πρόκριση στους «8» του Champions League.

Δε χρειάζεται να είσαι ο απόλυτος ειδήμων του ποδοσφαίρου για να το δεις- αρκεί να διαθέτεις ένα ζευγάρι μάτια: ο τύπος είναι εδώ και καιρό (μάλλον) ο κορυφαίος τερματοφύλακας στον κόσμο, καθώς διαθέτει πρωτοφανές… ρεπερτόριο και το να του βάλεις εύκολα γκολ μοιάζει με ανέκδοτο «ισοδύναμο» με αυτά που έχουν για πρωταγωνιστή τον Τοτό.

Και, σήμερα κόντρα στην Σεβίλλη, ο Νταβίντ Ντε Χέα φρόντισε να επιβεβαιώσει γι’ ακόμα μία φορά την κλάση του: ο 27χρονος Ισπανός κράτησε μόνος του την Γιουνάιτεντ κόντρα στους Ανδαλουσιανούς, καθώς το σκορ θα μπορούσε κάλλιστα να είναι «απαγορευτικό» για την ομάδα του Μουρίνιο όταν θα επέστρεφε στο «Ολντ Τράφορντ» για τη ρεβάνς.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο ματς με το πόδι κολλημένο στο αγωνιστικό γκάζι, είδαν τον Λουκάκου στο 25΄ από καλή θέση να σκοτώνει διάφορα πτηνά του ουρανού με το τελείωμά του και απείλησαν για πρώτη φορά στο 28΄ με τον Κορέα, που, όμως, είδε τον Ντε Χέα να μπλοκάρει.

Το πρώτο μέρος αποτελούσε ένα μονόλογο για το σύνολο του Μοντέλα, που είχε μεγάλη φάση και στο 42΄ με τον Κορέα και στο 45΄ με τον Ν’Ζονζί (εννοείται… Ντε Χέα), ενώ στο επόμενο λεπτό ο κίπερ της Γιουνάιτεντ «έβγαλε» μ’ εξωπραγματικό τρόπο και την κεφαλιά του Μουριέλ από κοντά!

Ο Λενγκλέ στο 51΄ έπιασε ωραία κεφαλιά, αλλά- μαντέψτε- ο Ντε Χέα απέκρουσε, ο Σαράμπια στο 73΄ έστειλε την μπάλα ελάχιστα πάνω από το δοκάρι. Στο 83΄ ο Λουκάκου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά είχε προηγηθεί τρομερή ντρίμπλα με το… χέρι, ενώ 3 λεπτά αργότερα ο Σάντρο από καλή θέση σούταρε στα σώματα και το 0-0 δεν άλλαξε.

 

Σακτάρ – Ρόμα

Με δύο υπέροχα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, η Σαχτάρ Ντόνετσκ ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ ημιχρόνου, πήρε τη νίκη 2-1 επί της Ρόμα, στο πρώτο ματς της φάσης των «16» του Champions League στο Χάρκοβο και πήρε το μικρό προβάδισμα πρόκρισης στους «8». Έπιασε τ’ άπιαστα ο γκολκίπερ των «τζιαλορόσι».

Οριακό προβάδισμα πρόκρισης στους «8» του Champione League πήρε με το υπέρ της 2-1 η Σαχτάρ Ντόνετσκ επί της Ρόμα, μετά το πρώτο μεταξύ τους ματς που διεξήχθη στο γήπεδο της Μέταλιστ στο Χάρκοβο, στη «μονομαχία» δύο ομάδων που παραδοσιακά τα βρίσκουν σκούρα στους «16». Η μεν Σαχτάρ έχει γνωρίσει τον αποκλεισμό στις 2 από τις 3 παρουσίες της στη συγκεκριμένη φάση, όμως η μοναδική πρόκρισή της ήταν απέναντι στη φετινή αντίπαλό της, Ρόμα, πριν από 7 χρόνια. Μια Ρόμα που αντίθετα δεν έχει καταφέρει να περάσει αυτόν τον «σκόπελο» την τελευταία δεκαετία, έχοντας γνωρίσει τον αποκλεισμό κατά τις τρεις τελευταίες της απόπειρες να βρεθεί στην οκτάδα.

Όπως αποδείχθηκε μετά το πρώτο 90λεπτο, η παράδοση διατηρήθηκε με την 5η σερί ήττα των «τζιαλορόσι» στη φάση των «16» και 4η συνολικά στις επισκέψεις της στην Ουκρανία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Το θετικό για την ομάδα του Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο είναι ότι τουλάχιστον εκμεταλλεύθηκε το καλό της… φεγγάρι στο ματς και κατάφερε να πετύχει ένα εκτός έδρας γκολ που φυσικά αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητές της για πρόκριση. Ωστόσο, θα χρειαστεί πολύ καλύτερη εμφάνιση για να το καταφέρει στο «Ολίμπικο», αφού η ιταλική ομάδα θα πρέπει να αισθάνεται κάτι παραπάνω από εξαιρετικά τυχερή για το ότι ολοκλήρωσε το ματς με αυτό το σκορ. Και αυτό γιατί η ουκρανική ομάδα, εκτός από τα δύο υπέροχα γκολ που σημείωσε, έχασε τουλάχιστον άλλες τρεις απίθανες ευκαιρίες για να πάει στη ρεβάνς με μεγαλύτερο προβάδισμα.

Από ένα ημίχρονο, γλίτωσε το μεγαλύτερο σκορ η Ρόμα

Όσον αφορά στην εξέλιξη του αγώνα στο Χάρκοβο, η Ρόμα ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο κι έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες στο 6′ και το 21′ με Τζέκο και Φάτσιο, ενώ μια καλή κεφαλιά είχε και ο Μανωλάς στο 20′ μετά από εκτέλεση κόρνερ. Οι γηπεδούχοι είχαν και αυτοί 2-3 καλές στιγμές, ωστόσο οι Ιταλοί προηγήθηκαν τελικά στο 41′ με το νέο παιδί-θαύμα του τουρκικού ποδοσφαίρου, τον 20χρονο Τσενγκίζ Ουντέρ. Μετά από ωραία πάσα του Τζέκο στην πλάτη της άμυνας, ο 20χρονος εξτρέμ κοντρόλαρε και άνοιξε το σκορ με πλασέ, για το 5ο του γκολ στα 4 τελευταία ματς της Ρόμα και πρώτο του στο Champions League.

Το δεύτερο ημίχρονο αντίθετα, άνηκε ολοκληρωτικά στη Σαχτάρ, με τη Ρόμα να δέχεται γκολ στο 52′ και μετά να καταρρέει πλήρως στον αγωνιστικό χώρο. Η φάση της ισοφάρισης ήρθε μετά από 40αρα μπαλιά του Ρακίτσκι για τον Φερέιρα, ο οποίος έφυγε μόνος στην κόντρα, «χόρεψε» τον Μανωλά και με ωραίο πλασέ έγραψε το 1-1. Στο 55′ και το 63′ ο γκολκίπερ της Ρόμα, Άλισον, ήταν αυτός που κράτησε το 1-1 με δύο τρομερές επεμβάσεις στα σουτ των Μάρλος και Τάισον, όμως στο 71′ ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να κάνει το παραμικρό. Και αυτό γιατί η εκπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φρεντ πήγε στο «Γ» της εστίας του, πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και μετά στα δίχτυα, για το 2-1 και την ανατροπή της Σαχτάρ.

Οι Ουκρανοί στη συνέχεια πίεσαν αφόρητα την ιταλική άμυνα και είχαν σαν μεγαλύτερη ευκαιρία τους για το 2-1 την απίθανη φάση του 93′, όταν το πλασέ του Φερέιρα από τα δύο μέτρα, με… κάποιο τρόπο έφυγε κόρνερ μετά από προβολή του Μπρούνο Πέρες και με τον Άλισον εξουδετερωμένο.

 

 

Πηγή: www.sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top