ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το καθοριστικό γκολ του Μακρή και οι «δαιμόνιοι» Σαλάι, Ντελατόρε

Το καθοριστικό γκολ του Μακρή και οι «δαιμόνιοι» Σαλάι, Ντελατόρε

Μπορεί να ψιλοζορίστηκε στο πρώτο ημίχρονο από τον αξιόμαχο Ερμή ο ΑΠΟΕΛ, όμως το γκολ-«μαχαιριά» του Μακρή στο τελευταίο λεπτό, ήταν αρκετό για να αφαιρέσει το οποίο άγχος ενόψει του δεύτερου ημιχρόνου.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» πήραν εν τέλει τη νίκη με το ευρύ 5-1 και με δύο νίκες επί των «φτεροπόδαρων», έκλεισαν θέση για τους «8» του κυπέλλου, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν την ομάδα που θα πάρει την πρόκριση από το ζευγάρι ανάμεσα στη Νέα Σαλαμίνα και τον Ολυμπιακό.

Όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος, ο ΑΠΟΕΛ θα είναι φυσικά το φαβορί για την πρόκριση στους «4» και θα βρεθεί ακόμα πιο κοντά στο στόχο του, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση ΚΑΙ του κυπέλλου.

Στον σημερινό επαναληπτικό με αντίπαλο τον Ερμή, ο ΑΠΟΕΛ επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά το βάθος στο ρόστερ του, αφού ο Γιώργος Δώνης έκανε… δέκα αλλαγές (!) στο αρχικό σχήμα, σε σχέση με το ντέρμπι πρωταθλήματος κόντρα στην Ομόνοια και παρότι έλειπαν η συνοχή και οι αυτοματισμοί, ο στόχος επετεύχθη χωρίς «παρατράγουδα» και αμφισβητήσεις.

Βέβαια, για να τα λέμε όλα, στο πρώτο ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ αντιμετώπισε προβλήματα από τον Ερμή, ο οποίος ισοφάρισε γρήγορα με τον Μοντέιρο και είχε κάποιες καλές προϋποθέσεις για να πετύχει δεύτερο γκολ και να δώσει «άγρια» ομορφιά στην υπόθεση πρόκριση.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν κάποια προβλήματα στο ανασταλτικό κομμάτι, ενώ υστέρησαν δημιουργικά, όμως κάποιες προσωπικές ενέργειες, όπως του Ορ στο 45΄ που έβγαλε ασίστ στον Μακρή για το 2-1, ήταν αρκετές για να κάνουν τη διαφορά.

Το δεύτερο γκολ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης, αφού «έκοψε τα φτερά» των φιλοξενούμενων, μιας και πλέον έπρεπε να πετύχουν τρία αναπάντητα γκολ σε ένα ημίχρονο στο ΓΣΠ, για να πάρουν εκείνοι την πρόκριση.

Ο ΑΠΟΕΛ από την άλλη, συνέχισε στο ίδιο μοτίβο. Να έχει την κατοχή μπάλας και τον έλεγχο του ρυθμού, χωρίς να πατάει το πόδι στο «γκάζι», αφού ο στόχος επετεύχθη.

Η είσοδος όμως στον αγώνα των «δαιμόνιων» Σαλάι και Ντελατόρε, έδωσε «πνοή» στην επίθεση και άλλαξε άρδην την εικόνα των γηπεδούχων, οποίοι μετά το 70΄ ανέβασαν στροφές και πέτυχαν τρία γκολ με τον Ντελατόρε που εξελίχθητε σε απόλυτο πρωταγωνιστή, είχαν δοκάρι, αλλά και 1-2 καλές ευκαιρίες για ένα ακόμα γκολ.

Εν κατακλείδι, η νίκη του ΑΠΟΕΛ ήταν απόλυτα δίκαιη και ήρθε χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει, με τον Δώνη μάλιστα να κάνει εκτεταμένο ροτέισιον.

Πλέον, το κύπελλο μπαίνει στην άκρη, αφού η προσοχή της ομάδας είναι στραμμένη στον Σαββατιάτικο (24/02, 18:00) αγώνα πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο Μακάρειο, εκεί όπου αναμένεται να δούμε ένα… «διαφορετικό» ΑΠΟΕΛ, με τον Γιώργο Δώνη να επαναφέρει στο αρχικό σχήμα, τους πλείστους παίκτες τους οποίους ξεκούρασε σήμερα.

Περιττό να αναφέρουμε ότι η νίκη είναι μονόδρομος, για να τερματίσει στην πρώτη θέση με τη λήξη της Α΄ φάσης του πρωταθλήματος…

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top