ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οζερσάι σε Ανατολού: 'Πρέπει να αποδείξει η ε/κ πλευρά ότι είναι έτοιμη να μοιραστεί εξουσία και φυσικό πλούτο'

Οζερσάι σε Ανατολού: 'Πρέπει να αποδείξει η ε/κ πλευρά ότι είναι έτοιμη να μοιραστεί εξουσία και φυσικό πλούτο'

Η ε/κ ηγεσία πρέπει να αποδείξει πρώτα ότι είναι έτοιμη να μοιραστεί την εξουσία και τον φυσικό πλούτο με τους Τ/Κ, διαφορετικά δεν έχει νόημα να ξεκινήσουν ξανά οι διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο ‘υπεξ’ Κουτρέτ Οζερσάι.

 

Όπως είπε αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει προοπτική για να μπορέσουν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Σε συνέντευξή του στο Ανατολού, ο Κουτρέτ Οζερσάι ανέφερε ότι από την μια ενώ η ε/κ πλευρά λέει στους Τ/Κ ‘είσαι ιδιοκτήτης των πηγών αυτών’ από την άλλη παραβλέπει την βούλησή τους. Όπως είπε η ‘τδβκ’ είναι σε διαβουλεύσεις με την Τουρκία, κάνουν κινήσεις από κοινού και δεν θα επιτρέψουν στην Ε/κ πλευρά να εκμεταλλευτεί μονομερώς τις πηγές της Ανατολικής Μεσογείου. 

“Πρέπει να μας αποδείξουν ότι είναι έτοιμοι να διαμοιραστούν την εξουσία. Πρέπει να μας δείξουν και ότι είναι έτοιμοι να μοιραστούν τον φυσικό πλούτο. Είναι έτοιμη η ε/κ πλευρά να μοιραστεί τον πλούτο, την ευημερία με τους Τ/Κ ή όχι; Στην πραγματικότητα αυτή είναι μια καλή εξέταση για να το διακριβώσουμε. Η τ/κ πλευρά και η Τουρκία σε πλήρη διαβούλευση και συνεννόηση προτίμησε τον δρόμο της διπλωματίας όχι για να αυξήσει την ένταση αλλά αντίθετα για να την μειώσει”, ανέφερε.

Για τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, ο Κουτρέτ Οζερσάι είπε ότι δεν θα οδηγήσει πουθενά τη διαδικασία η λογική του ‘ας γίνουν με κάποιο τρόπο οι διαπραγματεύσεις και όπως να ναι”. “Αυτός ο φαύλος κύκλος θα συνεχιστεί. Εμείς θέλουμε να θέσουμε ως στόχο όχι τις διαπραγματεύσεις αλλά το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων”, είπε ο Κουτρέτ Οζερσάι προσθέτοντας πως “αν θέλουμε να έχουμε αποτέλεσμα στην επόμενη περίοδο στις διαπραγματεύσεις και αν θέλουμε να υπάρξει μια αμοιβαία λύση πρέπει να υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας”. “Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει προοπτική για να μπορέσουν να υπάρξουν διαπραγματεύσεις με την ε/κ πλευρά”, είπε.

Ο Κουτρέτ Οζερσάι είπε ότι η στάση της τ/κ πλευράς είναι καθαρή στο θέμα των διαπραγματεύσεων. “Τί είναι αυτό που πρέπει να γίνει; Πρέπει πρώτα να γίνουν βήματα που δείχνουν αλλαγή αυτής της νοοτροπίας. Η ε/κ ηγεσία πρέπει να δείξει πρώτα ότι είναι έτοιμη να μοιραστεί μαζί μας την εξουσία και τον φυσικό πλούτο. Αν δεν γίνει αυτό δεν έχει νόημα να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις. Γι αυτό και ο Τ/Κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δεν έχει διορίσει διαπραγματευτή”, ανέφερε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top