Ισχυρά ονόματα δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην υποψηφιότητα Μορφάκη Σολομωνίδη για την Προεδρία της ΕΔΕΚ - Δείτε τη λίστα με τους 130
130 πρωτοκλασάτα στελέχη της ΕΔΕΚ, στηρίζουν την υποψηφιότητα Μορφάκη Σολομωνίδη, για την Προεδρία κόμματος.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Dogan, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για καθηγητές που διδάσκουν στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης και οι οποίοι καταδικάστηκαν με την κατηγορία της «τρομοκρατικής προπαγάνδας».
Στο επίμαχο κείμενο, με τίτλο «Δεν θα συμμετάσχουμε σ' αυτό το έγκλημα» γινόταν λόγος για «σφαγή αμάχων» από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων εναντίον των μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν στη νοτιοανατολική Τουρκία.
Πρόκειται για τις πρώτες καταδίκες για την υπόθεση αυτή που είχε προκαλέσει την οργή πολλών οργανώσεων για την ελευθερία της έκφρασης και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Περισσότεροι από 1.100 Τούρκοι και αλλοδαποί διανοούμενοι, όπως ο Αμερικανός καθηγητής Νόαμ Τσόμσκι είχαν υπογράψει το επίμαχο κείμενο.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις