ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σωστός στο ξέσπασμα του ο Μπαλταζάρ, αλλά έχει και τα λάθη του

Σωστός στο ξέσπασμα του ο Μπαλταζάρ, αλλά έχει και τα λάθη του

Ο προπονητής της ΑΕΛ, Μπρούνο Μπαλταζάρ, θέλησε για ακόμη μία φορά, αυτή τη φορά πιο έντονα με ένα ξέσπασμα και ύφος που δεν είχε προηγούμενο, να τα βγάλει από μέσα του και να ζητήσει περισσότερο σεβασμό από τους άρχοντες των γηπέδων, των παιχνιδιών, δηλαδή τους διαιτητές.

Στη δημοσιογραφική διάσκεψη που ακολούθησε του εντός έδρας ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος πρώτης κατηγορίας, το χθεσινό με την Ανόρθωση, ο προπονητής της ΑΕΛ μέσα σε όλα όσα είπε για την εικόνα του αγώνα αλλά και για τη διαιτησία, του Νικόλα Νεοκλέους, επισήμανε σωστά ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει σε ένα τέτοιο κρίσιμο παιχνίδι διεθνής ρεφ ως τέταρτος, όπως ήταν χθες ο Λούκας Σωτηρίου, και να ορίζεται ως άρχων της αναμέτρησης, ένας άπειρος, όπως είναι ο Νικόλας Νεοκλέους.

Βέβαια, τέτοιος λανθασμένος ορισμός δεν είναι ο πρώτος που γίνεται στην Κύπρο, καθώς και στο παρελθόν υπήρξαν άπειροι διαιτητές που δεν είχαν την προσωπικότητα αυτή και την πηγμή για να διαιτητεύσουν κρίσιμα, καθοριστικά παιχνίδια.

Πάντως, η τοποθέτηση αυτή του Μπρούνο Μπαλταζάρ γίνεται αποδεκτή από όλους, όχι μόνο στην ΑΕΛ, αλλά και στο αντίπαλο στρατόπεδο της Ανόρθωσης, μιας και μέσα από τα πηγαδάκια που ακολούθησαν του χθεσινού ντέρμπι συζητήθηκε η δήλωση του Πορτογάλου κόουτς χωρίς να την θεωρεί κανείς άδικη και λανθασμένη, ενώ και σήμερα ο πρόεδρος της «Κυρίας», Ανδρέας Παντελή, αναφέρθηκε σε λανθασμένο ορισμό του Νικόλα Νεοκλέους.

Παρόλα αυτά, στα της ΑΕΛ θα πρέπει να ψάξουν και αλλού το λάθος, τα λάθη, το τι πάει στραβά και δεν έχει κερδίσει ντέρμπι η Λεμεσιανή ομάδα στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος.  Δεν περνάει απαρατήρητο ότι η ΑΕΛ μετά από ντέρμπι έχει εκφράσει μονομιάς παράπονα για τη διαιτησία αυτών των αγώνων, τα βάζει στην πρώτη γραμμή κατευθείαν και αφετέρου να ασχοληθεί το τι πήγε στραβά και δεν κέρδισε ακόμη καμία από τις ομάδες της πρώτης εξάδας.

Μετά από τα δύο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, όπως δη και μετά από ντέρμπι με Απόλλωνα, ΑΕΚ και Ομόνοια, η ΑΕΛ έχει φωνάξει έντονα για τις διαιτησίες που έτυχε και ορισμένες φορές τα είπε και ο προπονητής, Μπρούνο Μπαλταζάρ, όπως έπραξε πιο έντονα, όμως, χθες μετά από τον αγώνα με την Ανόρθωση.

Εντούτοις, θα ήταν καλό για τον Πορτογάλο κόουτς, και όλους στην ΑΕΛ, πρώτα να δουν τα του οίκου τους, το τι πάει καθαρά στραβά και δεν ήρθε ένα σπουδαίο τρίποντο στην τρέχουσα περίοδο, καθώς το έδαφος όλο και χάνεται και πιο πολύ για την εκπλήρωση του στόχου εξόδου στην Ευρώπη για ακόμη μία χρονιά.

Είναι καλό να υπερηφανεύεται η ΑΕΛ και δη ο προπονητής, Μπρούνο Μπαλταζάρ, για το ότι κερδίζει τις μικρομεσαίες ομάδεε, δημιουργεί κατά διαστήματα αήττητο σερί, είχε και την καλύτερη άμυνα, αλλά αυτό που μετράει είναι τα αποτελέσματα που φέρνει η ομάδα στον «καθρέφτη», στο γήπεδο, με τη… σούμα, φυσικά, και τον όλο απολογισμό να γίνεται στο τέλος.

Δέκα ντέρμπι, εκ των οποίων τα έξι στο Τσίρειο, με την ΑΕΛ να μην κερδίζει ένα, σίγουρα, αυτό μιλάει από μόνο του το πόσο ικανή είναι η ομάδα για εκπλήρωση του στόχου.  Στα επόμενα δέκα που θα ακολουθήσουν όλα θα κριθούν, αλλά ήδη η ΑΕΛ είναι πίσω βαθμολογικά και… κουβαλά και αυτόν τον χαρακτήρα ότι δεν πήρε ακόμη στην τρέχουσα περίοδο τρίποντο απέναντι σε αυτές τις πέντε ομάδες που θα αντιμετωπίσει στη β΄ φάση του πρωταθλήματος.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top