ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Πετάει» για Ευρώπη ο Ατρόμητος!

«Πετάει» για Ευρώπη ο Ατρόμητος!

Ο Ατρόμητος κέρδισε 1-0 την Ξάνθη με το γκολ του Ντάουντα, την άφησε 14 βαθμούς πίσω και πλέον μπορεί να σκέφτεται από τώρα το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Από τα πρώτα λεπτά κυριάρχησε το παιχνίδι αλληλοεξουδετερωσης με τις δύο ομάδες να κάνουν εύκολα λάθη στη μεσαία γραμμή. Αυτό ήταν το σκηνικό του πρώτου μέρους σε ένα κακό πρώτο 45λεπτο με ελάχιστες φάσεις.

Η Ξάνθη ήταν η ομάδα που απείλησε για πρώτη φορά στο 11΄ σε μια αντεπίθεση. Ο Τριάδης βρέθηκε μέσα στην περιοχή σε πλάγια θέση, σούταρε αλλά ο Γιαννιώτης ήταν σε καλή θέση και μπλόκαρε εύκολα.

Στο 17΄ ο Ατρόμητος στην πρώτη του οργανωμένη προσπάθεια έφτασε στο γκολ. Ο Ουάρντα έπειτα από ωραία ενέργεια πάτησε στον Ούμπιδες, ο οποίος με συστημένη σέντρα βρήκε το κεφάλι του Ντάουντα που έκανε το 1-0.

Το γκολ δεν ξύπνησε τους γηπεδούχους, αλλά τους φιλοξενούμενους που έδειχαν να το ψάχνουν περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο. Στο 23΄ μάλιστα, έφτασαν κοντά στην ισοφάριση.

Ο Γέντρικσεκ εκμεταλλεύτηκε την κακή εκτίμηση του Χατζηισαϊα, μπήκε στην περιοχή, πάσαρε στον αμαρκάριστο Μπρίτο, ο οποίος με εξουδετερωμένο τον Γιαννιώτη και σε κενή εστία έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι.

Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη στιγμή του ημιχρόνου σε ένα 45 λεπτο που με εξαίρεση το γκολ το Ντάουντα και τη χαμένη ευκαιρια του Μπρίτο δεν είχε τίποτα άλλο αξιόλογο.

Καλύτερος ο Ατρόμητος, έμεινε το 1-0

Στην επανάληψη ο Μάντσον πέρασε στη θέση του Βασιλακάκη και η εικόνα του Ατρομήτου στη μεσαία γραμμή βελτιώθηκε. Οι Περιστεριώτες απείλησαν στο 53΄ με τον Ουάρντα να βρίσκεται μέσα στην περιοχή, αλλά να καθυστερεί να σουτάρει και την άμυνα της Ξάνθης να τον προλαβαίνει.

Στο 61΄ ο Ατρόμητος έχασε μία ευκαιρία από αυτές που λέμε ότι δεν χάνονται. Ο Ούμπιδες εκτέλεσε ένα φάουλ από τα δεξιά, ο Καρασαλίδης βρέθηκε ανενόχλητος από πλάγια θέση απέναντι από τον Ζίβκοβιτς αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Η αγωνιστική άνοδος του Ατρομήτου στην επανάληψη πιστοποιήθηκε με μια ακόμα καλή ευκαιρία στο 67΄. Ο Κιβρακίδης έβγαλε σέντρα «ξυράφι» για το κεφάλι του Ουάρντα, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι της Ξάνθης.

Μετά το 75΄ οι γηπεδούχοι κατέβασαν ταχύτητα δίνοντας περισσότερο προσοχή στα μετόπισθεν προκειμένου να κρατήσουν το προβάδισμα. Στο 86΄ ο Μπρούνο σπατάλησε μια ακόμα ευκαιρία για τον Ατρόμητο, με την προβολή του να περνά άουτ.

Η Ξάνθη λίγο έλειψε στο 90΄ να «παγώσει» το Περιστέρι με τον Λουσέρο, στην πρώτη ευκαιρία των Ακριτών στο β΄ μέρος.

Το 1-0 παρέμεινε ως το τέλος με την ομάδα του Περιστερίου να αυξάνει τη διαφορά της από την Ξάνθη στους 14 βαθμούς και πλέον να καπαρώνει το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ατρόμητος (Κάναντι): Γαννιώτης-Χατζηισαϊας, Ρισβάνης, Καρασαλίδης-Κιβρακίδης, Μπουσούλατζιτς, Ούμπιδες (91΄ Κυριακίδης), Σάκιτς, Βασιλακάκης (46΄ Μάντσον)-Ουάρντα, Ντάουντα (71΄ Μπρούνο).

Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς-Σιλά, Λισγάρας, Φλίσκας, Σβάρνας-Μεχία, Καμαρά (46΄ Ντε Λούκας)-Μπρίτο, Φασίδης (54΄ Κίκε Μπουλά), Τριάδης (70΄ Λουσέρο)-Γέντρικσεκ.

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ: Ο Νταμίρ Κάναντι διαφοροποίησε το σχήμα των προηγούμενων αγωνιστικών επιστρέφοντας στο 3-5-2. Κάτω από τα δοκάρια παρέμεινε ο Γιαννιώτης, με την τριάδα των στόπερ να αποτελούν οι Καρασαλίδης, Ρισβάνης και Χατζηισαϊας. Σε ρόλο αμυντικών χαφ οι Μπουσούλατζιτς, Ούμπιδες, στη δεξιά πλευρά ο Κιβρακίδης, αριστερά ο Σάκιτς, σε δημιουργικό ρόλο ο Βασιλακάκης και πιο μπροστά οι Ουάρντα, Ντάουντα.

Με 4-2-3-1 παρέταξε την Ξάνθη ο Ράσταβατς. Στην εστία ο Ζίβκοβιτς, δεξιά στην άμυνα ο Σβάρνας, αριστερά ο Σιλά και στόπερ οι Φλίσκας, Λισγάρας. Αμυντικά χαφ οι Καμαρά, Μεχία, στο δεξί άκρο ο Τριάδης, στο αριστερό ο Μπρίτο και ο Φασίδης πίσω από τον προωθημένο Γέντρικσεκ.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Ντάουντα μπορεί να βρέθηκε σε μια μέτρια βραδιά όμως έτυχε το γκολ που χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Πολύ καλό παιχνίδια με πολλά τρεξίματα από τον Ούμπιδες, αλλά και από τον Μάντσον που έδωσε πνοή στη μεσαία γραμμή της ομάδας του όταν μπήκε στην επανάληψη.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό με τις δύο ομάδες να έχουν από μια καλή ευκαιρία και τον Ατρόμητο να φτάνει τελικά στο γκολ με την κεφαλιά του Ντάουντα. Στην επανάληψη ο Ατρόμητος προσπάθησε να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ για να «καθαρίσει» το ματς νωρίς, ωστόσο μετά το 75΄ έδειξε διάθεση να κρατήσει περισσότερο το προβάδισμα. Το 1-0

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ: Καλή η δαιτησία του Τζοβάρα, ο οποίος είχε ένα εύκολο βράδυ. Ο διαιτητής από τη Φθιώτιδα δεν είχε να διαχειριστεί κάποια δύσκολη φάση, σε ένα παιχνίδι που πέραν του αποτελέσματος δύσκολα θα το θυμάται κανείς για κάτι άλλο.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»



Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Με θετικά μηνύματα ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν, κινείται η ξενοδοχειακή βιομηχανία κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, παρά τη μειωμένη σε σχέση με πέρσι προσέλευση τουριστών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top