Α. Κυπριανού: «Με διπλωματικούς όρους να αποκλιμακωθεί η ένταση στην περιοχή»

 Α. Κυπριανού: «Με διπλωματικούς όρους να αποκλιμακωθεί η ένταση στην περιοχή»

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, με τα ελληνικά κόμματα, ενώ το απόγευμα της Δευτέρας ο Άντρος Κυπριανού θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα.

 

Ο κ. Κυπριανού κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του με τους Σταύρο Θεοδωράκη, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Ρήγα είχε την ευκαιρία να τους ενημερώσει σχετικά με τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και για τις θέσεις του ΑΚΕΛ αναφορικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

«Είχαμε μια πολύ εμπεριστατωμένη και σε βάθος ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή, που σε πάρα πολύ μεγάλο και ανησυχητικό βαθμό επηρεάζουν την Ελλάδα και την Κύπρο. Εμείς από τη δική μας πλευρά έχουμε ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στη Κύπρο, για την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας και επιθετικότητας και την προσπάθειά της να παρεμποδίσει τη συνέχιση του ενεργειακού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατία» επεσήμανε ο κ. Κυπριανού σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ συμπλήρωσε ότι το κόμμα του θεωρεί ότι θα πρέπει να επιδιωχθεί με διπλωματικούς τρόπους να αποκλιμακωθεί η ένταση αλλά και να καταστούν ανέφικτοι οι στόχοι που έθεσε ο Ερντογάν και αφορούν την περιοχή.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Σε μια περίοδο όπου οι ισορροπίες στο Κυπριακό παραμένουν εύθραυστες, η Λευκωσία επιχειρεί να κρατήσει τη διαδικασία εντός θεσμικού πλαισίου και να αποτρέψει ερμηνείες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα. Η δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου απέναντι στις πρόσφατες δηλώσεις της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν, αποτελεί σαφή μήνυμα προς όλα τα μέρη: το Κυπριακό δεν κινείται με ερμηνείες ούτε με αποσπασματικές ερμηνείες δηλώσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE