Ζητούν επανεξέταση των κριτηρίων για το πασχαλινό επίδομα οι συνταξιούχοι

Ζητούν επανεξέταση των κριτηρίων για το πασχαλινό επίδομα οι συνταξιούχοι

Επιστολή στην Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου έχει αποστείλει η ΕΚΥΣΥ, ζητώντας όπως επανεξεταστούν τα κριτήρια για το πασχαλινό επίδομα.

Σε ανακοίνωσή της ΕΚΥΣΥ αναφέρεται ότι «εξαιτίας των επιπτώσεων από την οικονομική κρίση και των αποφάσεων που έχουν παρθεί, το βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων  έχει πληγεί  πέραν από το 30%».

«Με την ευκαιρία, λοιπόν, των γιορτών του Πάσχα, η ΕΚΥΣΥ επαναφέρει την εισήγησή της για παραχώρηση του πασχαλινού επιδόματος με βάση τα κριτήρια που ίσχυαν πριν από  την σημαντική διαφοροποίηση τους», προστίθεται.

Στην επιστολή αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «τα κριτήρια που ισχύουν σήμερα  και εφαρμόζονται  από το Πάσχα του 2013 αποκλείουν την μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων και χαμηλοσυνταξιούχων και ιδιαίτερα τα νοικοκυριά  με 2 άτομα συνταξιούχους».

«Είναι γνωστό ότι η κατώτατη σύνταξη που ίσχυε μέχρι το 2016 (κοινωνική σύνταξη) ήταν 336,28 ευρώ και η βασική σύνταξη  που την παίρνουν κυρίως οι άντρες, αν εργάστηκαν κατά την διάρκεια  της πορείας της ζωής τους, είναι το λιγότερο 415,15 ευρώ», σημειώνεται.

«Αν προσθέσουμε  και τις δύο συντάξεις το ποσόν είναι 751,43 ευρώ τον μήνα ενώ το εισοδηματικό κριτήριο που έχει καθοριστεί για να είναι κάποιο νοικοκυριό συνταξιούχων δικαιούχο  θα πρέπει  όλα τα εισοδήματα του, συντάξεις κ.α.  να είναι κάτω από τα 750 ευρώ.   Για το ένα άτομο  κάτω από  500 ευρώ», προστίθεται στην επιστολή.

Γι’ αυτό, η οργάνωση ζητά «όπως το Υπουργείο Εργασίας μελετήσει την πρόταση της και σύντομα, πριν από τις γιορτές του  Πάσχα, να ληφθεί απόφαση από το Υπουργικό Συμβούλιο για διαφοροποίηση των κριτηρίων». Δηλώνει ακόμη την προθυμία της να συναντηθεί με την Υπουργό Εργασίας για περαιτέρω συζήτηση του θέματος.  

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Live: Κλιμακώνεται για 7η ημέρα η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή – Σε επιφυλακή παραμένει η Κύπρος

Live: Κλιμακώνεται για 7η ημέρα η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή – Σε επιφυλακή παραμένει η Κύπρος

Η Μέση Ανατολή έχει πάρει φωτιά και η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη για 7η συνεχόμενη ημέρα με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ να εξαπολύουν συνεχείς επιθέσεις σε Ιράν και Λίβανο, την ώρα που η Τεχεράνη και η Χεζμπολάχ χτυπούν στο Τελ Αβίβ και στις χώρες του Κόλπου.  Παράλληλα σε επιφυλακή παραμένει η Κύπρος, με τις βρετανικές βάσεις να έχουν τεθεί σε καθεστώς αυξημένης ετοιμότητας, ενώ την ίδια ώρα αφίχθηκαν και ελικόπτερα τύπου Wildcat. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις πιο κάτω:

BEST OF TOTHEMAONLINE