ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ: Υπερδιπλασιάζουν τα περίπολα στον Έβρο

ΕΛΛΑΔΑ: Υπερδιπλασιάζουν τα περίπολα στον Έβρο

Αλλαγές στα ακριτικά στρατόπεδα του Έβρου επέφερε το περιστατικό της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από Τούρκους στρατιώτες, την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείο Άμυνας, αποφασίστηκε να υπερδιπλασιαστούν οι δυνάμεις των περιπολιών των Ελλήνων στρατιωτών. Έτσι, από δύο στρατιώτες που συμμετείχαν στις περιπολίες, πλέον αυτές θα γίνονται από επτά. Επιπλέον, οι μονάδες έχουν λάβει σαφείς οδηγίες για τους τρόπους αντίδρασης σε περίπτωση που επιχειρηθεί παρόμοιο περιστατικό.

Τέλος, από το υπουργείο Άμυνας σημειώνουν ότι οι αλλαγές στις μονάδες διοικητών των μονάδων στον Έβρο αφορούν προγραμματισμένες κρίσεις του Ελληνικού Στρατού και δεν σχετίζονται με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Παράλληλα, όπως όλα δείχνουν, της σύλληψης των δύο στρατιωτικών είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ ταξίαρχου του ελληνικού στρατού και Τούρκου αξιωματικού, κατά την οποία μεταφέρθηκε το αίτημα να αφεθούν ελεύθεροι οι Έλληνες στρατιωτικοί και να ακολουθηθεί η διαδικασία που και οι δύο πλευρές έχουν ακολουθήσει στο παρελθόν. Όπως μετέδωσε χθες (8/3) ο τηλεοπτικός σταθμός ANT1, τελικά ο Τούρκος αξιωματικός αφού έλαβε σχετική εντολή από ανώτερό του προχώρησε στη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Σε μια άλλη εξέλιξη η Ελλάδα εξέδωσε Notam για τη δέσμευση περιοχών στο Αιγαίο και ανατολικά της Κρήτης για τη διενέργεια ασκήσεων με πραγματικά πυρά. Η Notam της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού αφορά την περίοδο από 6 Μαρτίου μέχρι τέλη Απριλίου.

Πρόκειται ουσιαστικά για αντίδραση της Αθήνας στην αντίστοιχη κίνηση της Άγκυρας η οποία δέσμευσε περιοχή του Αιγαίου για παρόμοια άσκηση για τις 25 Μαρτίου, παραβιάζοντας, έτσι το μορατόριουμ που είχε συμφωνηθεί με τη συμφωνία της Βουλιαγμένης του 1988.

Από ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top