ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Απλά πράγματα, κερδίζει και γίνεται φαβορί για τον τίτλο!

Απλά πράγματα, κερδίζει και γίνεται φαβορί για τον τίτλο!

Ήθελε τη νίκη και χθες απέναντι στην Ανόρθωση ο Απόλλωνας, για να βάλει τις βάσεις πρόκρισης στα ημιτελικά του κυπέλλου, αλλά δεν τα κατάφερε.

Πήρε όμως την εκτός έδρας ισοπαλία με σκορ 1-1, η οποία σαφώς και είναι θετικό αποτέλεσμα και του δίνει έστω και ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης στη ρεβάνς του Απριλίου.

Μέχρι τότε όμως υπάρχει αρκετός χρόνος, γι΄ αυτό και οι «γαλάζιοι» βάζουν στο περιθώριο το κύπελλο και επικεντρώνονται αποκλειστικά στο πρωτάθλημα και στο κρίσιμο ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής (18/03, 16:00) με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ στο Τσίρειο.

Μετά από 28 αγωνιστικές, ο Απόλλωνας ισοβαθμεί στην κορυφή με τους «γαλαζοκίτρινους» και έχει μπροστά του μία μεγάλη ευκαιρία για να ξεφύγει με +3 και να έχει και το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία με τον ΑΠΟΕΛ.

Με απλά λόγια, αν η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή κερδίσει, θα είναι πλέον το φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, επτά αγωνιστικές πριν το φινάλε!

Η προσπάθεια των «γαλάζιων» σαφώς και δεν θα είναι εύκολη, κόντρα στη μοναδική ομάδα που τους κέρδισε φέτος στο πρωτάθλημα και μάλιστα στο Τσίρειο, αφού ο ΑΠΟΕΛ των πέντε σερί πρωταθλημάτων και του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν θα θέλει σε καμία περίπτωση να βρεθεί με την… «πλάτη στον τοίχο».

Όλα αυτά φυσικά τα γνωρίζει ο Κύπριος τεχνικός του Απόλλωνα, ο οποίος άρχισε από σήμερα εντατική δουλειά ενόψει ντέρμπι, μελετώντας τα πάντα γύρω από την ομάδα του Δώνη, με στόχο να καταστρώσει το πλάνο εκείνο που θα του δώσει μία ακόμα νίκη, ίσως την πιο καθοριστική, στη μάχη για την επιστροφή στη… «γη της επαγγελίας» μετά από 12 χρόνια.

Σίγουρα, η εντός έδρας ήττα από τον ΑΠΟΕΛ στις 31 Ιανουαρίου στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής, και κυρίως ο τρόπος που ήρθε, λίγες μόλις μέρες μετά το εκπληκτικό 0-4 του ΓΣΠ, αποτέλεσε ένα καλό «μάθημα» για τον ίδιο, από το οποίο έγινε «σοφότερος» για κάποια πράγματα, ειδικά σε θέματα τακτικής και στρατηγικής.

Από εκεί και πέρα, στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Σωφρόνης Αυγουστή κάθεται σε… «αναμμένα κάρβουνα», ελπίζοντας ότι ο Γιούστε θα ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του για να μπορέσει να τον συμπεριλάβει στο βασικό του πλάνο, ενώ είναι αμφίβολη και η συμμετοχή του Σαρδινέρο, όμως σε αυτή την περίπτωση τα δεδομένα είναι διαφορετικά, αφού υπάρχει πληθώρα επιλογών για τα άκρα της επίθεσης, σε αντίθεση με το κέντρο της άμυνας, όπου το δίδυμο Ρομπέρζ-Γιούστε είναι βασικό και αναντικατάστατο.

Σημειώνουμε ότι μικροπρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει και ο Άλαν, αλλά δεν είναι ικανό να του στερήσει τη συμμετοχή του, σύμφωνα με τα όσα διαρρέονται από το «κυανόλευκο στρατόπεδο»…

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top