Καβγάς στα κατεχόμενα για συλλήψεις Κούρδων που χόρεψαν χασαποσέρβικο

Καβγάς στα κατεχόμενα για συλλήψεις Κούρδων που χόρεψαν χασαποσέρβικο

Καβγάς Ερχιουρμάν – Αρικλί για τις συλλήψεις Κούρδων στα κατεχόμενα.

Νέος καβγάς στη «βουλή» μεταξύ του «πρωθυπουργού» Ερχιουρμάν και του «βουλευτή» του κόμματος Αναγέννησης, Ερχάν Αρικλί, με αφορμή τις συλλήψεις Κούρδων που γιόρταζαν το Νεβρόζ σε υπαίθριο χώρο στο Τρίκωμο.

Σύμφωνα με την Κίπρις ποστασί, κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού της «αστυνομίας» ο Αρικλί είπε ότι οι συλληφθέντες για την συγκεκριμένη γιορτή αφέθηκαν ελεύθεροι με «συμπόνοια» του «πρωθυπουργού», έκφραση που προκάλεσε την αντίδραση του Τουφάν Ερχιουρμάν.

Ανεβαίνοντας στο βήμα της ολομέλειας ο Ερχιουρμάν είπε ότι οι καλοί του τρόποι δοκιμάζονται και δεν πρόκειται να αποδεχθεί την υπόνοια ότι οι διαδηλωτές ήταν «δικοί μου άνδρες. Αυτό δεν μπορώ να το δεχθώ». Ο Τουφάν Ερχιουρμάν επέκρινε επίσης τον Ερχάν Αρικλί ότι μιλά λες και ήταν ο ίδιος παρών στη δική του συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο στην Άγκυρα και προσπαθεί να δημιουργήσει κάποιες εντυπώσεις. «Δεν θα επιτρέψουμε να δηλητηριαστεί το κλίμα ειρήνης σε αυτή τη χώρα», ανέφερε ο Ερχιουρμάν.

Στο μεταξύ με γραπτή του δήλωση ο Αμπντουλάχ Κορκμαζχάν από την τ/κ «αριστερή κίνηση» αναφέρει ότι την Τετάρτη θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το «πρωθυπουργικό γραφείο» ενάντια στις συλλήψεις για τον γιορτασμού του Νεβρόζ προχθές στο Τρίκωμο.

Τα άτομα εκείνα, προσθέτει, συνελήφθησαν γιατί διάβασαν και διαμοίρασαν το διήγημα «Αυγή» και χόρεψαν χασαποσέρβικο, αναφέροντας ότι αυτό είναι απαράδεκτο. Η εκδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα και σύμφωνα με τον Κορκμαζχάν θα διαβάσουν το διήγημα «Αυγή» και καλεί τον κόσμο να παρίσταται.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Νέο χτύπημα σε κοντέινερ στα Στενά του Ορμούζ - Ανεβαίνει ξανά η τιμή του πετρελαίου

LIVE: Νέο χτύπημα σε κοντέινερ στα Στενά του Ορμούζ - Ανεβαίνει ξανά η τιμή του πετρελαίου

Οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν: Τέρμα τα αντίποινα, αρχίζει ολοκληρωτικός πόλεμος. Το Ιράν διαμηνύει ότι τα Στενά του Ορμούζ βρίσκονται υπό τον έλεγχό του. Νωρίτερα, το Reuters μετέδωσε ότι το Ιράν τοποθέτησε 12 νάρκες στα Στενά, κάτι που αμφισβήτησε ο Τραμπ. Το Συμβούλιο Ασφαλείας ενέκρινε ψήφισμα των κρατών του Κόλπου κατά του Ιράν. Μαζική επίθεση με 100 ρουκέτες από τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο προς το Ισραήλ, ηχούν σειρήνες στο Μπαχρέιν. Όλες οι εξελίξεις άμεσα και έγκυρα από το ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE