ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΣ: Δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις για τις παραλίες

ΥΠΕΣ: Δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις για τις παραλίες

Υπάρχει πολυνομία, πολυαρχία και δεν εφαρμόζονται ως έπρεπε οι υφιστάμενες κανονιστικές διατάξεις για το θέμα των παραλιών, δήλωσε την Κυριακή  ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Σε δηλώσεις στη Λάρνακα, και ερωτηθείς για τη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα (26/3) για το θέμα των παραλιών, ο κ. Πετρίδης είπε πως «η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όλες τις Επαρχιακές Διοικήσεις αλλά και τα τμήματα τα οποία εμπλέκονται εκτός του Υπουργείου Εσωτερικών και την Αστυνομία. Θα συζητήσουμε και ευρύτερα το θέμα γιατί όντως πρέπει να παραδεχθούμε ότι υπάρχει ζήτημα, υπάρχει πολυνομία, υπάρχει πολυαρχία και δεν εφαρμόζονται ως έπρεπε οι υφιστάμενες κανονιστικές διατάξεις»,ανέφερε.

Αυτά, συνέχισε, «είναι τα πράγματα που θα δούμε αύριο, θα πρέπει να αναλάβει το κράτος τις ευθύνες του επί τούτου, να έχει μια ξεκάθαρη πολιτική η οποία όμως και να εφαρμόζεται».

Ερωτηθείς κατά πόσον στη σύσκεψη θα παρευρεθούν και οι Δήμαρχοι, ο Υπουργός απάντησε αρνητικά, και πρόσθεσε πως «αυτές οι συσκέψεις είναι του κράτους, της κυβέρνησης, των υπηρεσιών και των φορέων που εμπλέκονται» στο θέμα, που είναι οι κυβερνητικές υπηρεσίες.

Σημείωσε ακόμα πως «εάν θα γίνουν άλλες συσκέψεις με την Τοπική Αυτοδιοίκηση είτε για να εξηγήσουμε κάποια πράγματα, είτε για να συντονιστούμε καλύτερα είτε για να τους εξαγγείλουμε κάποιες αποφάσεις, αυτό θα ακολουθήσει».

Σε παρατήρηση ότι ορισμένοι δήμοι ερμηνεύουν τους νόμους κατά το δοκούν, ο Υπουργός Εσωτερικών είπε πως «όλα αυτά θα τα δούμε αύριο».

Αναφορικά με τις επετείους της 25ης Μαρτίου 1821 και της 1ης Απριλίου 1955, ο κ. Πετρίδης είπε πως «είναι οι πιο σημαντικές επέτειοι για τον ελληνικό και τον κυπριακό ελληνισμό. Για να μπορούμε να ζούμε σήμερα υπό τις συνθήκες που ζούμε, έπρεπε κάποιοι κάποτε να πάρουν αποφάσεις».

Η ιστορία, συνέχισε «δεν μπορεί να ξεγραφτεί και είμαστε εδώ για να την τιμούμε με σεμνότητα και αναγνωρίζοντας το μεγαλείο αυτών των επετείων».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top