ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Επιδείνωση οικονομικού κλίματος

ΚΥΠΡΟΣ: Επιδείνωση οικονομικού κλίματος

Επιδείνωση οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο κατά 1,6 μονάδες σύμφωνα με τον Δείκτη Οικονομικής Συγκυρίας.

Τον Μάρτιο 2018, το οικονομικό κλίμα παρουσίασε επιδείνωση με τον Δείκτη Οικονομικής Συγκυρίας (ΔΟΣ) να μειώνεται κατά 1,6 μονάδες σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο 2018.

Η μείωση, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών (ΚΟΕ) του Πανεπιστημίου Κύπρου, οφείλεται σε υποχώρηση του επιχειρηματικού κλίματος στις υπηρεσίες και στη μεταποίηση καθώς και σε κάμψη του καταναλωτικού κλίματος.

Όπως σημειώνεται, τον Μάρτιο οι επιχειρήσεις στον τομέα των υπηρεσιών αξιολόγησαν λιγότερο ευνοϊκά την τρέχουσα οικονομική τους κατάσταση και τον κύκλο εργασιών τους το τελευταίο τρίμηνο, με αποτέλεσμα τη διαμόρφωση λιγότερο αισιόδοξου κλίματος στον κλάδο. Οι προσδοκίες για τη ζήτηση των υπηρεσιών κατά το επόμενο τρίμηνο παρέμειναν στα θετικά επίπεδα του Φεβρουαρίου. Η υποχώρηση του κλίματος στη μεταποίηση σχετίζεται με δυσμενέστερες απαντήσεις για τις τρέχουσες παραγγελίες και τα αποθέματα.

Επίσης η μικρή μείωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης είναι αποτέλεσμα, κυρίως, πιο συγκρατημένων εκτιμήσεων των καταναλωτών για τη μελλοντική οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών τους και της Κύπρου γενικότερα.

Η ενδυνάμωση, τέλος, του κλίματος στο λιανικό εμπόριο σχετίζεται με βελτίωση της τρέχουσας κατάστασης και των προσδοκιών, ενώ η καλυτέρευση του κλίματος στις κατασκευές προέρχεται από λιγότερο δυσμενείς αξιολογήσεις των υπό εξέλιξη έργων.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top