ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κηδεύτηκε ο πρώην Δήμαρχος Λάρνακας

Κηδεύτηκε ο πρώην Δήμαρχος Λάρνακας

Κηδεύτηκε στη Λάρνακα ο πρώην Δήμαρχος της πόλης Γιώργος Λυκούργος.

Στην παρουσία συγγενών, φίλων συνεργατών και άλλων πολιτών, τελέστηκε το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Χρυσοπολίτισσας στη Λάρνακα, η εξόδιος ακολουθία του πρώην Δημάρχου Λάρνακας και αγωνιστή της ΕΟΚΑ Γιώργου Λυκούργου, ο οποίος πέθανε την περασμένη Πέμπτη 29 Μαρτίου, σε ηλικία 86 χρονών.

Στην κηδεία παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός 'Αμυνας Σάββας Αγγελίδης, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου, η πρώην ΥΠΕΞ Ερατώ Κοζάκου – Μαρκουλλή, ο διαπραγματευτής της ε/κ κοινότητας στις συνομιλίες για το Κυπριακό Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μύρων Νικολάτος, η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδα Κουρσουμπά, ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκη, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αγωνιστών ΕΟΚΑ Θάσος Σοφοκλέους, βουλευτέ όλων των κομμάτων και οι Δήμαρχοι Λάρνακας και Αραδίππου.

Στον επικήδειο λόγο του ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας αναφέρθηκε στην κοινωνική δράση και προσφορά του εκλιπόντος, την οποία χαρακτήρισε ανεξάντλητη και πολύπλευρη, σημειώνοντας πως κατείχε πολλά τιμητικά αξιώματα, μεταξύ των οποίων και αυτό του Δημάρχου της πόλης του, στο οποίο εξελέγη το 1991 και το 1996.

Ο Γιώργος Λυκούργος, συνέχισε «ταύτισε το όνομά του με την πόλη της Λάρνακας. Αξιοσημείωτη η συμβολή του σε μεγάλα έργα της πόλης όπως η υλοποίηση της αναμόρφωσης του παραλιακού μετώπου των Φοινικούδων, η διαμόρφωση της Πλατείας Ευρώπης και των κτιρίων της, η ανέγερση του Δημοτικού Θεάτρου Λάρνακας, το μεγάλο έργο της ανάπλασης της Λεωφόρου Στρατηγού Τιμάγια, και η υπογραφή της συμφωνίας για τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών από την παραλία της πόλης».

Εξάλλου, ο Πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο Γιώργος Λυκούργος συνεργάστηκε με τον Μητροπολίτη Κιτίου και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ' και με τον Σταύρο Ποσκώτη, ενώ «ενταγμένος στην οργάνωση για την αποτίναξη του αγγλικού ζυγού, συνελήφθηκε, φυλακίστηκε και έδρασε ξανά μόλις ελευθερώθηκε. Υπηρέτησε σε πολλές θέσεις σε πολλά μέρη και ανέλαβε δύσκολες αποστολές, διακρίθηκε για το ήθος και την επιμέλεια του ενώ σε κρίσιμες στιγμές αλύγιστος και συνεπής, ποτέ ιδιοτελής ή καιροσκόπος», είπε.

Ο κ. Μαυρογιάννης εξέφρασε εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη «τα θερμά συλλυπητήρια και τον απόλυτο σεβασμό της Πολιτείας, ένα μεγάλο ευχαριστώ και απέραντη ευγνωμοσύνη για την προσφορά του στον τόπο, ένα θερμό μήνυμα αλληλεγγύης, κατανόησης και αναγνώρισης στους δικούς του ανθρώπους».

Ο εγγονός του εκλιπόντος Γιώργος Λυκούργος αναφέρθηκε στη σχέση «δασκάλου και μαθητή» που είχε με τον παππού του, στη λατρεία και την αγάπη του προς την ελευθερία και είπε πως ήταν ένας άνθρωπος που ήξερε τα κακά που περνούσε ο κόσμος.

Ταυτόχρονα ευχαρίστησε εκ μέρους της οικογένειας όλο τον κόσμο που παρευρέθηκε στο ύστατο χαίρε προς τον Γιώργο Λυκούργο.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Η ταφή έγινε στο Κοιμητήριο Αγίου Γεωργίου στη Λάρνακα.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top