ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το έφερε τούμπα σε πέντε λεπτά η ΑΕΛ και «φώναξε» πως… είναι ακόμα εδώ!

Το έφερε τούμπα σε πέντε λεπτά η ΑΕΛ και «φώναξε» πως… είναι ακόμα εδώ!

Μία ψυχωμένη ΑΕΛ, συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, επικρατώντας της ΑΕΚ στο Τσίρειο με 3-2 με σπουδαία ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο!

Οι «γαλαζοκίτρινοι» βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ, όμως δεν παράτησαν ποτέ το παιχνίδι, ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα από την αντίπαλο τους έφτασαν δίκαια στη μεγάλη νίκη, με την οποία μείωσαν τη διαφορά από την 4η θέση στους επτά πόντους και «φώναξαν» πως… είναι ακόμα «ζωντανοί»!

Η ΑΕΚ από την άλλη, απογοήτευσε με την παρουσία της, με εξαίρεση το ξεκίνημα του Β΄ ημιχρόνου και κάποια σποραδικά διαστήματα και… «προσγειώθηκε ανώμαλα» μετά την τεράστια νίκη επί του Απόλλωνα με 3-0.

Δύο γκολ για την ΑΕΛ σημείωσε ο Σίλβα και ένα ο Μπενίτεθ, ενώ για την ΑΕΚ σκόραραν οι Τρισκόφσκι και ο… Μιτρέα με αυτογκόλ.

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Χωρίς σκορ (0-0) ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος στο Τσίρειο, ανάμεσα στην ΑΕΛ και την ΑΕΚ.

Η Λεμεσιανή ομάδα ήταν σε γενικές γραμμές καλύτερη από την αντίπαλο της και είχε τις ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, αφού μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε τρεις φορές την εστία του Πάμπλο στο πρώτο δεκάλεπτο, με τους Τόρες (6΄), Γκαμπιονέτα (8΄) και Λαφράνς (10΄)!

Το γκολ όμως δεν ήρθε και στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τις δύο ομάδες να κάνουν αρκετά αβίαστα λάθη και όσο περνούσε η ώρα, κάποιοι παίκτες έδειχναν να μην έχουν την «φρεσκάδα» που απαιτεί ένα τέτοιο ματς, αφού είχαν αγωνιστεί μόλις πριν από τρεις ημέρες (σσ. το περασμένο Σάββατο).

Η κατοχή μπάλας πάντως ήταν μοιρασμένη (50-50%), με την ΑΕΛ η οποία ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική στο ανασταλτικό κομμάτι, να έχει μεγαλύτερη διάθεση και αποφασιστικότητα, χάνοντας δύο ακόμα καλές ευκαιρίες, με τους Σοάρες στο 33΄ από εκτέλςση φάουλ και σουτ του Σίλβα στο 44΄.

Η ΑΕΚ από την άλλη, ήταν σκιά του καλού της εαυτού, ειδικά στο δημιουργικό κομμάτι, αφού μπλοκαρίστηκε από την ΑΕΛ και πέρα από 1-2 επικίνδυνες προϋποθέσεις, η μόνη αξιοσημείωτη στιγμή που καταγράψαμε στην εστία του Βοζίνια, ήταν η φάση του 4ου λεπτού με τον Γιάννου, η οποία προήλθε από απίστευτη γκάφα του Λαφράνς.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στην επανάληψη, οι δύο ομάδες προσέφεραν πολύ καλό θέαμα στον κόσμο που πήγε στο Τσίρειο, με την ΑΕΚ να μπαίνει δυνατά και να ανοίγει το σκορ στο 51΄ με θαυμάσιο γκολ του Τρισκόφσκι.

Η ΑΕΛ όμως απάντησε άμεσα με τον Σίλβα να σκοράρει στο 55΄ με κεφαλιά και την ΑΕΚ να παίρνει ξανά κεφάλι στο σκορ στο 61΄, με… αυτογκόλ του Μιτρέα!

Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι οι οποίοι ανέβασαν στροφές στο δεύτερο ημίχρονο σε σχέση με το πρώτο, έκαναν διαχείριση του προβαδίσματος τους, όμως οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν ήταν διατεθειμένοι να παρατήσουν το ματς και στο δίλεπτο 67΄-68΄, προειδοποίησαν δύο φορές με τους Σίλβα και Τόρες αντίστοιχα.

Οι «κιτρινοπράσινοι» δεν έλαβαν μάλλον σοβαρά υπόψη το… «καμπανάκι» και μέσα σε πέντε λεπτά η ΑΕΛ έφερε τούμπα το ματς, με σκόρερ τους Μπενίτεθ (80΄) και Σίλβα (85΄) και αφού έλεγξε πλήρως το ματς στα εναπομείναντα λεπτά, πήρε μία σπουδαία νίκη (3-2) με ανατροπή, η οποία πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους παίκτες, τον πάγκο και τον κόσμο των «γαλαζοκιτρίνων»!

Κίτρινες: Μιτρέα (3η – χάνει το ντέρμπι με τον Απόλλωνα) / Χέφελ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΛ (Κέρκεζ): Βοζίνια, Κυριάκου, Λαφράνς, Μιτρέα, Σοάρες (77΄ Σασί), Ζντραβκόφσκι (65΄ Νικολάου), Σίλβα, Τόρες, Τεξέιρα, Γκαμπιονέτα (46΄ Μέσκα), Μπενίτεθ.

ΑΕΚ (Ιδιάκεθ): Πάμπλο, Τρουγιόλς, Κατάλα, Λαρένα (71΄ Λαμπάν), Ακοράν, Τομάς (46΄ Χέφελ), Τρισκόφσκι, Τέτε (29΄ Νέλσον), Κάσες, Μουρίγιο, Γιάννου.

Διαιτητής: Νικολαϊδης Χρίστος
Α΄ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης
Β΄ Βοηθός Διαιτητής: Ευαγόρου Ευαγόρας
4ος Διαιτητής: Τσούκκας Αβραάμ
Παρατηρητής Διαιτησίας: Δημητρίου Ανδρέας

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top