ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΒ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: «Οικονομικό σαμποτάζ» στον Συνεργατισμό

ΚΥΒ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: «Οικονομικό σαμποτάζ» στον Συνεργατισμό

Τις απόψεις της Κυβέρνησης αλλά και του ιδίου περί των εξελίξεων στον Συνεργατισμό κατέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ανδρέα Πιμπίσιη («Ο Φιλελεύθερος») ο κ. Προδρόμου μίλησε για «οικονομικό σαμποτάζ», καταγγέλλοντας την αντιπολίτευση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι πρόκειται για στοίχημα ολόκληρης της χώρας, ενώ τόνισε ότι η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα λειτουργεί από το 2013 με κεφάλαια που ανήκουν στο κράτος.

Το σημαντικό, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, είναι ότι στη δημόσια διεθνή και διάφανη διαδικασία που έχει ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα, εκδηλώθηκε σημαντικό ενδιαφέρον.

«Είναι πραγματικά κρίμα την ώρα που κάποιοι από το εξωτερικό ενδιαφέρονται να βάλουν εκατοντάδες εκατομμύρια κεφάλαια, εμείς εδώ να αρχίζουμε να υποσκάπτουμε», κατέληξε.

Η έντονη ψιθυρολογία, οι ανεύθυνες φήμες αλλά ακόμα και οι απερίσκεπτες πολιτικές δηλώσεις σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου, οδήγησαν σε δημιουργία ανησυχιών προς το καταθετικό κοινό, οδηγώντας σε «οικονομικό σαμποτάζ».

Συνέστησε δε, ψυχραιμία και υπομονή, προκείμενου να ληφθούν κατάλληλες και ωφελιμότερες για το δημόσιο συμφέρον, αποφάσεις για να περάσει η Συνεργατική στην νέα κατάσταση πραγμάτων και να εξασφαλιστεί η σταθερότητα του όλου συστήματος.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top