ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Αλκή για τα 70χρονα και η… «μπηχτή» για τον χαμένο τελικό με τον Απόλλωνα

Η Αλκή για τα 70χρονα και η… «μπηχτή» για τον χαμένο τελικό με τον Απόλλωνα

Η Αλκή συμπληρώνει 70 χρόνια ζωής και η διοίκηση του σωματείου «ανέβασε» το πιο κάτω κείμενο στα social media:

Αναλυτικά:

«Το Δ.Σ. του σωματείου μας, τιμά τα 70χρονα της Αλκής Λάρνακας. Σαν σήμερα το 1948 η Αλκή ιδρύθηκε στο Κινηματοθέατρο ΠΑΤΕ.

Της συνάντησης προήδευσε ο ιατρός Αννίβας Φράνσις και στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων άτομα από τα άλλα δύο σωματεία της Λάρνακας τον Πεζοπορικό και την ΕΠΑ. Αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές που αποτέλεσαν την ποδοσφαιρική ομάδα της Αλκής προέρχονται από τα άλλα δύο σωματεία της Λάρνακας.

Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της Αλκής αποτελούσαν οι Δρ. Αννίβας Φράνσις (Πρόεδρος), Γεώργιος Πιτσιλλής (γραμματέας), Στέλιος Παμπαλλή (ταμίας), Γεώργιος Τρίγκος (έφορος και βιβλιοθηκάριος), Μιχαλάκης Κυριακίδης-Σκαλιστής (έφορος), Ρούπεν Περπεριάν (έφορος), Π. Ν. Πετρόπουλος (σύμβουλος) και Ονώριος Χ Ιωάννου (σύμβουλος).

Το όνομα της ομάδας «Αλκή» σημαίνει σωματική δύναμη, ευρωστία, ρώμη, σφρίγος και τα χρώματά της ήταν το κόκκινο και το μπλέ.

Το έμβλημα της ομάδας ήταν η ονομασία του συλλόγου σε ασπίδα με τα χρώματα σε κάθετες ρίγες.

Οι σημαντικότερες επιτυχίες της Αλκής Λάρνακας, είναι οι πέντε τελικοί Κυπέλλου.

Συγκεκριμένα η «Αθάνατη» αγωνίστηκε στην τελική φάση του θεσμού τις περιόδους 1966-67, 1969-70, 1975-76, 1976-77 και 1978-79.

Δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιο τρόπαιο, όμως ένιωσε την αδικία στον χαμένο τελικό με αντίπαλο τον Απόλλωνα, όπου άξιζε τη νίκη.

Μάλιστα το 1979 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, αφού κατέλαβε την 3η θέση στο πρωτάθλημα. Αντίπαλος της Αλκής ήταν η Δυναμό Βουκουρεστίου.

Στον πρώτο αγώνα η Αλκή ηττήθηκε με 3-0 εκτός έδρας και στον επαναληπτικό έχασε με 9-0 στη Λάρνακα».

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας του «Δημητρούι» - «Στο περίμενε» οι ανακριτές για κατάθεση

Θα καταταγείς στον στρατό; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Οι σημαντικές ημερομηνίες και οι εκπαιδεύσεις που θα ακολουθήσουν

Νέο «μέτωπο» για Οδ. Μιχαηλίδη - «Πυρά» από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Ιδρυμάτων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - Πώς απαντά η Ελεγκτική

Σοβαρές καταγγελίες κατά αεροπορικών εταιρειών: Από καθυστερήσεις και βάρος αποσκευών μέχρι αλλαγές - Όσα πρέπει να ξέρετε

Τραγωδία στη Λεμεσό: Διενεργήθηκε η νεκροτομή στη σορό του άτυχου Βύρωνα Στυλιανού



Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Δεν έχουν καμία απάντηση για το Υπόμνημα γενικότερα, που κατέθεσαν στην Ανακριτική Επιτροπή της Εκκλησίας της Κύπρου και ούτε για το δεδικασμένο από τις αποφάσεις που εξέδωσε ο Μητροπολίτης Ταμασού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς σχετικά ο εκ των δικηγόρων των πέντε μοναχών, που απαρτίζουν την αδελφότητα, Αναστάσιος Βαβούσκος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top