ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: «Δεν είναι τραπέζι διαπραγματεύσεων» - Η απάντηση για την τηλεοπτική κάλυψη - VIDEO

Κ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: «Δεν είναι τραπέζι διαπραγματεύσεων» - Η απάντηση για την τηλεοπτική κάλυψη - VIDEO

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση Ελίζαμπεθ Σπέχαρ-Προέδρου Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο προέβη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε μόλις μια συνάντηση με την κ. Σπέχαρ και ενημερώθηκε για τις προετοιμασίες που γίνονται για την συνάντησή του με τον κ. Ακιντζί τη Δευτέρα, το δείπνο», ανέφερε ο κ. Προδρόμου σε δηλώσεις του μετά από την συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με την Αναπληρώτρια Ειδική Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

«Πρέπει να επαναλάβουμε ότι είναι μια θετική εξέλιξη, με την έννοια ότι είναι κάτι που χρειάζεται να γίνει», είπε.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο «δεν πρόκειται, βέβαια, για συνάντηση διαπραγμάτευσης όμως είναι μια συνάντηση μέσα από την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσβλέπει στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και βεβαίως να επαναλάβουμε ότι θα είναι μια συνάντηση χωρίς ημερήσια διάταξη, χωρίς ατζέντα και αυτό θα επιτρέψει στους δύο ηγέτες να ανταλλάξουν ελεύθερα απόψεις».

Σε ερώτηση για την προετοιμασία απάντησε ότι «γίνεται προετοιμασία που αφορά τα Ηνωμένα Έθνη», προσθέτοντας ότι, «ενδεχομένως ένα μέρος του δείπνου να είναι κατ’ ιδίαν συνομιλία των δύο ηγετών». Αυτά είναι ζητήματα τα οποία προετοιμάζουν τα Ηνωμένα Έθνη, συμπλήρωσε.

https://www.youtube.com/watch?v=6WHAdoV5TCo

Σε άλλη ερώτηση για την ημερήσια διάταξη του δείπνου είπε ότι «δεν υπάρχει ημερήσια διάταξη, δεν υπάρχει τραπέζι διαπραγματεύσεων για να είναι όλα τα θέματα στο τραπέζι, οι δύο ηγέτες είναι ελεύθεροι να ανταλλάξουν απόψεις, να θίξουν ζητήματα που τους απασχολούν και επαναλαμβάνω ο αντικειμενικός στόχος, τουλάχιστον για τη δική μας πλευρά, ελπίζω τελικά και για τις δύο πλευρές είναι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων όπου θα υπάρχει και ατζέντα».

Απάντησε αρνητικά σε ερώτηση αν έχουν επιλεγεί κάποια θέματα για τα οποία μεταφέρουν θέσεις τα Ηνωμένα Έθνη.

Σε ερώτηση αν υπήρξε δική μας συγκατάθεση στο αίτημα Ακιντζί για να μην υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη του δείπνου ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι «τα ζητήματα της διοργάνωσης του δείπνου επαφίενται στα Ηνωμένα Έθνη».

Σε επιπρόσθετη ερώτηση επανέλαβε ότι «το γεγονός ότι θα γίνει αυτή η συνάντηση μετά από τόσους μήνες είναι μια θετική εξέλιξη, επιφυλασσόμαστε για να δούμε την συνέχεια».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Έπιασε «λαβράκι» η ΥΚΑΝ: Ανέκοψαν 18χρονο για έλεγχο στη Μέσα Γειτονιά και βρήκαν στην κατοχή του ναρκωτικά και χρήματα

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top