ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιπολεμική κινητοποίηση στις Βάσεις Ακρωτηρίου

Αντιπολεμική κινητοποίηση στις Βάσεις Ακρωτηρίου

ι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στην Κύπρο, πραγματοποιούν Κυριακή 15 Απριλίου 2018 μεγάλη αντιπολεμική – αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στις 12 το μεσημέρι στην Βρετανική Βάση στο Ακρωτήρι.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους, απαιτούν όπως:

  • Άμεσα να κλείσουν οι Βρετανικές Βάσεις, που αποτελούν διαχρονικά ορμητήρια θανάτου για τους λαούς της περιοχής
  • Καμία διευκόλυνση από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη στους Νατοϊκούς – Βρετανούς μακελάρηδες και στους συμμάχους τους Ευρωπαίους.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση του ΚΚΕ Κύπρου

'Οι πολεμικές προετοιμασίες επέμβασης στη Συρία, απ’ τη μεριά των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας κ.α., δεν έχουν καμία σχέση με τα προσχήματα που επικαλούνται για μια ακόμη φορά, όπως τόσες φορές στο παρελθόν.

Πραγματικός τους στόχος είναι ο έλεγχος των ενεργειακών πηγών και δρόμων, των σφαιρών επιρροής, το ξεκαθάρισμα λογαριασμών μ’ άλλες ανταγωνιστικές δυνάμεις, όπως η Ρωσία, με κυβερνήσεις που δεν τους είναι αρεστές. Η όξυνση αυτών των ανταγωνισμών και η τεράστια συγκέντρωση πολεμικών δυνάμεων στην περιοχή φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου, με θύματα τους λαούς, που θα πληρώσουν με τη ζωή και τον ξεριζωμό τους, αυτούς τους σχεδιασμούς.

 Μ’ ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, η Ελλάδα συμμετέχει, για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου, στο σχεδιαζόμενο έγκλημα και μάλιστα ως σημαιοφόρος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Αυτό κάνει, όταν αναβαθμίζει κι επεκτείνει τις ξένες βάσεις στην Ελλάδα, όταν συμμετέχει σε ΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές ασκήσεις που συνιστούν “πρόβα πολέμου”.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση Αναστασιάδη δίνει όλες τις απαραίτητες διευκολύνσεις στους Βρετανούς μακελάρηδες, αναφέροντας πρόσφατα μέσω του Υπ. Άμυνας πως «δεν είναι κάτι πρωτοφανές να χρησιμοποιούνται οι Βρετανικές Βάσεις για πολεμικές επιχειρήσεις και δεν αποτελεί ζήτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας» . Οι Έλληνες μετανάστες στην Κύπρο, οι εργαζόμενοι στην Κύπρο, δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από τα σχέδια και τις πολεμικές επιχειρήσεις των Βρετανών, από το αιματοκύλισμα του λαού της Συρίας και των υπόλοιπων λαών την περιοχής.

Να κλείσουν τώρα τα ορμητήρια θανάτου σε Ακρωτήρι και Δεκέλεια !!

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα και η Κύπρος ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Να μην παρασχεθεί καμία διευκόλυνση, σε έδαφος, νερό κι αέρα. Να κλείσει η Αμερικανική βάση της Σούδας και οι Βρετανικές βάσεις σε Ακρωτήρι και Δεκέλεια. Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων.

Να δυναμώσει η κοινή πάλη κι αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά.

'Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών !! Αλληλεγγύη στον Συριακό λαό!!'

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top