ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Διέλυσε τον ΠΑΣ και… κλείνει το τελευταίο «εισιτήριο» η Ξάνθη!

Διέλυσε τον ΠΑΣ και… κλείνει το τελευταίο «εισιτήριο» η Ξάνθη!

Στο ποδόσφαιρο τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Η Ξάνθη σε αντίθεση με τον ΠΑΣ Γιάννινα είχε την ουσία, βρήκε το αποτέλεσμα (3-0) και σε ένα γεμάτο β΄ημίχρονο «πέταξε» για πεντάδα και Ευρώπη με έναν Έρικ Γέντρισεκ να βάζει την υπογραφή του σε δύο γκολ, το ένα εξαιρετικής ομορφιάς!

Το πρώτο ημίχρονο στα Πηγάδια της Ξάνθης μάλλον θα ξεχαστεί γρήγορα αφού βρήκε τις δυο ομάδες στο 0-0 παρά τις αξιοσημείωτες ευκαιρίες και κυρίως την… όρεξη του ΠΑΣ Γιάννινα.

Στο δεύτερο ωστόσο η Ξάνθη έδειξε αποφασισμένη για πεντάδα και περισσότερο αποτελεσματική από τον ΠΑΣ Γιάννινα και μέσα σε 22΄λεπτά ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 με πρωταγωνιστή τον Έρικ Γέντρισεκ που σημείωσε δυο γκολ, με το πρώτο προσωπικό να ανήκει στα ομορφότερα της σεζόν! Και δοκάρι για τους Ακρίτες.

Το φιλμ του αγώνα

Το ημίχρονο του παιχνιδιού στα Πηγάδια βρήκε Ξάνθη και ΠΑΣ Γιάννενα στο 0-0. Σκορ που θα έλεγε κανείς πως ίσως και να… αδικεί βάσει εικόνας και ευκαιριών τους φιλοξενούμενους.

Μπορεί η Ξάνθη να μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο, πολύ γρήγορα οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη ανέκτησαν τα ηνία του αγώνα, με τους γηπεδούχους να «χτυπούν» περισσότερο μέσω αντεπιθέσεων.

Μόλις στο 11ο λεπτό της αναμέτρησης, οι φιλοξενούμενοι ενεργοποίησαν τον Ζίφκοβιτς, όταν ο Πέδρο Κόντε πλάσαρε με το δεξί, ο πορτιέρε της Ξάνθης βρήκε τη μπάλα αλλά ο Σβάρνας την απομάκρυνε προτού περάσει τη γραμμή.

Ζητείται γκολ…

Στο 15΄ ο ΠΑΣ «πέταξε» στα σκουπίδια μια ακόμη ευκαιρία, όταν η μπάλα έφτασε στον Καρανίκα μετά το «κλέψιμο» του Μανθάτη αλλά ο πρώτος πλάσαρε άουτ με το αριστερό.

Η Ξάνθη έδωσε απαντήσεις στο 24΄και στο 30′ χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αρχικά, με εκφραστή τον Γέντρισεκ, η προσπάθεια του οποίου δεν ανησύχησε τον Βελλίδη και στην συνέχεια με τον Τριάδη, ο οποίος μετά την εξαιρετική συνεργασία των συμπαικτών του, δεν «τελείωσε» καλά τη φάση, με τη μπάλα να περνάει άουτ.

Στα αξιοσημείωτα για την Ξάνθη, η αναγκαστική αλλαγή του Λισγάρα στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης λόγω τραυματισμού, με τον Φασίδη να περνάει στον αγωνιστικό χώρο.

Η ομάδα του ΠΑΣ κατέγραψε μια ακόμη ευκαιρία στο μπλοκάκι της, και συγκεκριμένα στο 32΄, όταν ο Λίλα από πλεονεκτική θέση, έστειλε τη μπάλα άουτ. Το 0-0 συνόδεψε τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια.

Αποφασισμένη για Ευρώπη

Το β’ ημίχρονο ανήκε σε μια μόνο ομάδα ή μάλλον ανήκε στην πιο αποτελεσματική ομάδα, στην Ξάνθη.

Στο 50′ ο Ντουρίτσκοβιτς έθεσε τους Ακρίτες σε θέση οδηγού, όταν με όμορφο πλασέ έξω από την περιοχή, άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, με τον Βελλίδη να μην μπορεί να αντιδράσει. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του Σέρβου με τη φανέλα της Ξάνθης.

Αδιανόητη γκολάρα και 2-0!

Όπως ήταν φυσικό, το γκολ της Ξάνθης «μούδιασε» τους φιλοξενούμενους ενώ τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα μετά την απίστευτη έμπνευση του Έρικ Γέντρισεκ, ο οποίος από τα 35 μέτρα επιχείρησε ένα τρομερό ψηλοκρεμαστό σουτ, το οποίο κατέληξε στα δίχτυα του Βελλίδη και μπήκε αυτόματα στα πιο εντυπωσιακά τέρματα της φετινής σεζόν.

Ο Σλοβάκος ήταν… on fire

Φαίνεται πως το γκολ, έδωσε άλλον αέρα στον Σλοβάκο άσο της Ξάνθης, ο οποίος δεν είχε πει ακόμη την τελευταία του λέξη.

Στο 72΄ ο Τριάδης εκτέλεσε το φάουλ, ο Βελλίδης έδιωξε ασταθώς, με τον Γέντρισεκ να παίρνει το ριμπάουντ και να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ για το 3-0.

Ο ΠΑΣ έδειξε να παραδίδεται, με την Ξάνθη να κάνει ό,τι θέλει στον αγωνιστικό χώρο μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Δοκάρια για τους Ακρίτες από τον Λουσέρο στο 81΄, με το 3-0 ωστόσο να παραμένει μέχρι τέλους, δίνοντας ένα σημαντικό «τρίποντο» στην ομάδα της Ξάνθης που σκαρφάλωσε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Συνθέσεις:

Ξάνθη: Ζίφκοβιτς, Σβαρνάς, Ντε Λούκας, Τριάδης (Λουσέρο 73′ ), Ντουρίτσκοβιτς, Μεχία, Φλίσκας, Γέντρισεκ, Σιλά, Λισγάρας (Φασίδης 21′), Μπρίτο (Κάστρο 46΄).

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Λίλα, Μιχαήλ, Γιάκος, Τζημόπουλος, Κόντε, Τσικάρσκι, Καρανίκας (Νικολιάς 53΄), Μανθάτης, Σκόνδρας (Χαλκιαδάκης 57΄).

Τα πλάνα των προπονητών:

Mε 4-2-3-1 παρέταξε την Ξάνθη ο Μίλαν Ράσταβατς, έχοντας τον Ζίφκοβιτς κάτω από τα δοκάρια και τους Φλίσκα, Σβαρνά, Λισγάρα και Σιλά ως τετράδα στην άμυνα.

Το δίδυμο των αμυντικών χαφ αποτέλεσαν ο Ντε Λούκας με τον Μεχία, έχοντας μπροστά τους σε ρόλο οργανωτή τον Ντουρίτσκοβιτς, με τους Μπρίτο-Τριάδη στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής και τον Έρικ Γέντρισεκ στην κορυφή της επίθεσης.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Πετράκης επέλεξε να παρατάξει τον ΠΑΣ Γιάννινα με σύστημα 4-4-2, έχοντας τον Μάρκο Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια και τους Μπουκουβάλα, Μιχαήλ, Σκόνδρα και Τσικάρσι στην τετράδα της άμυνας.

Τζημόπουλος, Καρανίκας, Λίλα και Μανθάτης ήταν η τετράδα των χαφ για τον ΠΑΣ, με τους Γιάκο -Κόντε, να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο του συλλόγου των Ιωαννίνων.

Αυτοί έκριναν το ματς:

O Έρικ Γέντρισεκ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της νίκης για την Ξάνθη, σημειώνοντας δύο γκολ, με το πρώτο να είναι εξαιρετικής ομορφιάς, οδηγώντας την ομάδα του στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League.

To ταμείο του αγώνα:

H Ξάνθη ήθελε το τρίποντο της νίκης για να οδηγηθεί πεντάδα και με τον… on fire Γέντρισεκ να… ζωγραφίζει πήρε αυτό που ήθελε απέναντι στον ΠΑΣ με εμφατικό τρόπο. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι δεν κατόρθωσαν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν στο πρώτο ημίχρονο, “πληρώνοντας” την αμυντική τους αδράνεια στο δεύτερο μέρος.

O έλεγχος του διαιτητή:

Εύκολο απόγευμα για τον Ιωάννη Νεοφυτιάδη και τους βοηθούς του αφού δεν υπέπεσαν σε κάποιο σοβαρό λάθος, με την εξέλιξη του αγώνα να τους ευνοεί.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top