ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΕΛ: Να παραμείνει αυτόνομος εντός Υφυπουργείου ο ΚΟΤ

ΑΚΕΛ: Να παραμείνει αυτόνομος εντός Υφυπουργείου ο ΚΟΤ

Τη θέση του ΑΚΕΛ ότι ο ΚΟΤ πρέπει να παραμείνει ως ένας αυτόνομος οργανισμός με συγκεκριμένο ρόλο και αρμοδιότητες μέσα στη δομή του Υφυπουργείου Τουρισμού διατύπωσε εκ νέου σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.

Επίσης, κ. Στεφάνου μετά από συνάντηση που είχε ο ΓΓ του κόμματος Άντρος Κυπριανού, με τον Πρόεδρο του ΚΟΤ Άγγελο Λοΐζου, στο ΑΚΕΛ, εκφράζοντας επίσης στήριξη στο αίτημα του Οργανισμού για ενίσχυση της στελέχωσής του.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Στεφάνου επανέλαβε τη θέση του ΑΚΕΛ ότι ο ΚΟΤ θα πρέπει να έχει συγκεκριμένο ρόλο, με συγκεκριμένες αρμοδιότητες ως αυτόνομος οργανισμός μέσα στη δομή του Υφυπουργείου Τουρισμού. «Ο ΚΟΤ έχει μια πολύτιμη εμπειρία, μπορεί και πρέπει να αποτελεί βασικό άξονα για τον τουρισμό στην Κύπρο και είναι γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο που εμείς ως κόμμα θέλουμε ο ΚΟΤ να διατηρηθεί σε περίπτωση που θα δημιουργηθεί υφυπουργείο τουρισμού, ως αυτόνομος οργανισμός μέσα σε αυτή τη δομή» είπε και πρόσθεσε πως το ΑΚΕΛ κατέθεσει συγκεκριμένη πρόταση επί τούτου την οποία είναι έτοιμο να συζητήσει με την Κυβέρνηση.

Επίσης ξεκαθάρισε ότι το ΑΚΕΛ είναι υπέρ της ενίσχυσης της στελέχωσης του ΚΟΤ, ο οποίος, όπως είπε, δεινοπαθεί γιατί είναι υποστελεχωμένος, προκειμένου να μπορεί με επάρκεια να υλοποιεί το ρόλο του.

Σημείωσε ακόμα ως πολύ σημαντικό μέσα από τη Στρατηγική του Τουρισμού να τεθούν οι βάσεις ώστε να διασφαλιστούν όλα τα διακυβεύματα και τα στοιχήματα που έχει μπροστά της η Κύπρος που σχετίζονται με τουρισμό.

«Το μέλλον μας απασχολεί πάρα πολύ διότι ο τουρισμός είναι κάτι το οποίο μεταβάλλεται, αλλάζει, είναι ευαίσθητος και πρέπει να είμαστε τόσο καλά οργανωμένοι να αντιμετωπίσουμε τα οποιαδήποτε συμβάντα» δήλωσε από πλευράς του ο Πρόεδρος του ΚΟΤ Άγγελος Λοΐζου, ο οποίος ευχαρίστησε το ΑΚΕΛ για τη στήριξη που δίνει στο ΔΣ και στον Οργανισμό τα τελευταία 4,5 χρόνια.

«Αυτό που προέχει είναι η απόφαση για το Υφυπουργείο που θα βοηθήσει στην προώθηση των άλλων θεμάτων, όπως το κανονιστικό πλαίσιο και τα θέματα της Στρατηγικής Τουρισμού και το σουλούπωμα του ΚΟΤ» είπε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top