Ραούλ Κάστρο: 'Νεο-αποικιοκρατική' η εξωτερική πολιτική Τραμπ

Ραούλ Κάστρο: 'Νεο-αποικιοκρατική'  η εξωτερική πολιτική Τραμπ

Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, άσκησε σήμερα δριμεία κριτική στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι η εξωτερική πολιτική του Ρεπουμπλικάνου είναι "νεο-αποικιοκρατική" και τιμωρεί αδίκως εμπορικούς εταίρους όπως η Κίνα και η Ευρώπη, ενώ επιδιώκει να απομονώσει την Κούβα και τους συμμάχους της.

Επίσης, υπογράμμισε ότι η άνοδος του Τραμπ στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ ανέτρεψε τις σχέσεις με την Ουάσιγκτον, που χαρακτηρίζονται πλέον από έναν επιθετικό κι απειλητικό τόνο.

Αντίθετα, αναφορικά με τη Ρωσία, ο Κουβανός ηγέτης σημείωσε ότι οι διμερείς σχέσεις Αβάνας-Μόσχας αναπτύσσονται σε κάθε επίπεδο.

Ο Κάστρο προέβη στις παραπάνω δηλώσεις αφού παρέδωσε τα ηνία της χώρας στον διάδοχό του, τον Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ..

Για τον τομέα της οικονομίας, ο απερχόμενος Πρόεδρος επανέλαβε ότι τάσσεται υπέρ της εφαρμογής μεταρρυθμίσεων στη σοσιαλιστική οικονομία, αλλά επεσήμανε ότι το σχέδιο να ενώσει τα δύο νομίσματα της χώρας προκαλεί "πονοκέφαλο".

Επιπλέον, ο 86χρονος Κάστρο επιβεβαίωσε ότι θα αποσυρθεί από την ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματός το 2021.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Νέα προοπτική στο Κυπριακό, 52 χρόνια μετά την εισβολή - «Το status quo δεν μπορεί να είναι το μέλλον μας»

ΠτΔ: Νέα προοπτική στο Κυπριακό, 52 χρόνια μετά την εισβολή - «Το status quo δεν μπορεί να είναι το μέλλον μας»

Πενήντα δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη να τονίζει ότι ο τερματισμός της κατοχής, η απελευθέρωση και η επανένωση της πατρίδας παραμένουν ύψιστη εθνική προτεραιότητα.

BEST OF TOTHEMAONLINE