ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Δεν άφησαν κανένα στοιχείο στο σπίτι – Σοκ στην Αγγλική Σχολή

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Δεν άφησαν κανένα στοιχείο στο σπίτι – Σοκ στην Αγγλική Σχολή

Πολλά είναι τα ερωτήματα που μέχρι στιγμής δεν έχουν απαντηθεί από τις έρευνες που διεξάγει η Αστυνομία σχετικά με το διπλό φονικό που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (19/4) στην οδό Ζαλόγγου στον Στρόβολο.

Μέλη της Αστυνομίας που βρέθηκαν στην οικία του άτυχου ζεύγους για εξετάσεις έχουν παραλάβει αντικείμενα με κηλίδες αίματος και άλλα τεκμήρια τα οποία έχουν σταλεί για επιστημονικές εξετάσεις, ώστε να εντοπιστούν αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Όπως έγινε γνωστό από τις πρώτες ώρες μετά το μοιραίο, στην οικία δεν εντοπίστηκαν ίχνη παραβίασης, ενώ σημειώνεται ότι το σπίτι δεν καλυπτόταν από σύστημα παρακολούθησης, κάτι που οδήγησε την Αστυνομία να παραλάβει τα βίντεο από σπίτια και καταστήματα της περιοχής, ώστε να διαπιστωθεί αν υπήρξε ύποπτη κίνηση πριν ή μετά τον φόνο.

Πάντως, όπως σημειώνεται και σε δημοσίευμα του ‘Πολίτη’, ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση, είναι η ακριβής ώρα που ο άτυχος Γιώργος Χατζηγεωργίου και η σύζυγός του, Ντίνα Σεργίου, ξεψύχησαν.

Από την άλλη, σύμφωνα και πάλι με το ίδιο δημοσίευμα, στο σπίτι δεν υπήρξαν ίχνη που να φανερώνουν την διαφυγή του δράστη ή των δραστών, οι οποίοι λογικά θα έπρεπε να ήταν ματωμένοι. Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο παραβίασης στα τεκμήρια του φόνου, ώστε να διαπιστωθεί αν έγινε προσπάθεια καταστροφής ή εξαφάνισης ιχνών και τεκμηρίων.

Βαρύ κλίμα στην Αγγλική Σχολή:

Η Αγγλική Σχολή, στην οποία εργαζόταν ως εκπαιδευτικός ο Γιώργος Χατζηγεωργίου, ώρες μετά το τραγικό γεγονός εξέδωσε ανακοίνωση όπου σημειωνόταν ότι μαθητές και καθηγητές ήταν σοκαρισμένοι.

Πάντως, όπως σημειώνει η Σόφη Ορφανίδου (‘Πολίτης’), την Πέμπτη (19/4) δεν έγινε μάθημα στην Αγγλική Σχολή αφού παρά το γεγονός ότι μαθητές και καθηγητές εισήλθαν κανονικά στις τάξεις τους, το σοκ και η πρωτόγνωρη κατάσταση δεν τους επέτρεψαν να ενεργήσουν ως μια συνηθισμένη ημέρα.

Πιο κάτω αυτούσια η ανακοίνωση της Αγγλικής σχολής:
 
Η κοινότητα του English School είναι λυπημένη και σοκαρισμένη  από τα τραγικά νέα του πρωινού (19/4), σχετικά με τον θάνατο του αγαπημένου μας συναδέλφου κ. Γιώργου Χατζηγεωργίου και της συζύγου του Ντίνας.

Η διοίκηση της Σχολής θεωρεί ότι είναι προς το συμφέρον των σπουδαστών και του προσωπικού μας να κρατήσομε το σχολείο μας ανοιχτό. Αυτό θα επιτρέψει στη σχολική μας κοινότητα να έρθει πιο κοντά και ο καθένας να στηρίξει τον δίπλα του σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή.
 
Θα θέλαμε να ενημερώσουμε και να καθησυχάσουμε τους γονείς ότι έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα παρέμβασης για τέτοιες κρίσεις, η οποία περιλαμβάνει έναν επαγγελματία σύμβουλο, ο οποίος θα προσφέρει υποστήριξη τόσο στους μαθητές όσο και στο προσωπικό.
 Αυτή η ειδική ομάδα υποστήριξης θα είναι διαθέσιμη καθόλη τη των επόμενων ημερών και οι μαθητές μπορούν να επισκεφθούν ένα μέλος της ομάδας κάθε φορά που αισθάνονται την ανάγκη.
 
Σας διαβεβαιώνουμε ότι η διοίκηση του σχολείου είναι επίσης στη διάθεσή σας  για να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια, ή διαβεβαίωση που χρειάζεται  κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ δύσκολης περιόδου για την κοινότητά μας και θα επανεξετάζει την κατάσταση σε τακτά χρονικά διαστήματα για να λάβει τα κατάλληλα μέτρα. Αυτής της ομάδας ηγούνται ο κ. Γιάννης Γεωργίου και η κ. Αντιγόνη Κιλιαρά.
Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την οικογένεια του Γιώργου σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top