ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Καταδικάστηκε 20χρονος για επίθεση σε Τ/κ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Καταδικάστηκε 20χρονος για επίθεση σε Τ/κ

Το Επ. Δικαστήριο Λευκωσίας, καταδίκασε για πρώτη φορά, πρόσωπο που επιτέθηκε σε Τ/κ, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας μαθητών για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον 'Πολίτη’, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, επέβαλε ποινή σε 20χρονο, ο οποίος ενεπλάκη στα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στην λεωφόρο Γρίβα Διγενή το 2015, κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας μαθητών για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους.

Για την υπόθεση κατηγορούνται 12 πρόσωπα, εκ των οποίων μόνο ο ένας παραδέχθηκε ενοχή και τιμωρήθηκε από το δικαστήριο.

Το δικαστήριο, επέβαλε στον 20χρονο, συντρέχουσες ποινές φυλάκισης τεσσάρων μηνών καθώς και 1000 ευρώ πρόστιμο. Ωστόσο ο δικαστής, προχώρησε και ανέστειλε τη φυλάκιση για περίοδο τριών ετών.

Οι παράγοντες που κρίθηκε ότι δικαιολογούσαν την αναστολή ήταν ότι, ο κατηγορούμενος κατά τον επίδικο χρόνο ήταν ακόμα ανήλικος (17,5 ετών), το καθαρό ποινικό μητρώο, το γεγονός ότι έδειξε έμπρακτη μεταμέλεια, παραδεχόμενος τα αδικήματα και έτσι εξοικονομήθηκε πολύτιμος χρόνος για το δικαστήριο, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα ο δικαστής έδωσε και στην πρόθεση του 20χρονο σήμερα, να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας.

Τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε ο 20χρονος ήταν η επίθεση με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, η κακόβουλη ζημιά, η ανησυχία και οχλαγωγία και η καλλιέργεια πνεύματος μισαλλοδοξίας.

Νοείται ότι για τους υπόλοιπους 11 που δεν παραδέχθηκαν, θα πραγματοποιηθεί ακρόαση.

Ο δικαστής ανέφερε για την υπόθεση, «τέτοιες πράξεις σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να καλυφθούν με τον μανδύα του πατριωτισμού’ ή του ‘αντικατοχικού αγώνα’. Αντίθετα, υποσκάπτουν τη συνταγματική δομή του κράτους».  Ενώ συμπλήρωσε, «ο πατριωτισμός εκδηλώνεται με ενεργή και παραγωγική συμμετοχή στις δημοκρατικές δομές της κοινωνίας και όχι με πράξεις βίας και μισαλλοδοξίας».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top