ΔΙΕΘΝΗ

Βοήθεια Κούβας σε Συρία - Fake η φωτογραφία, αληθινή η είδηση

Βοήθεια Κούβας σε Συρία - Fake η φωτογραφία, αληθινή η είδηση

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί μια φωτογραφία κάτω από την είδηση ότι η Κούβα απέστειλε βοήθεια στην Συρία μετά την επίθεση που δέχθηκε από Νατοϊκές δυνάμεις.

Του Ιάκωβου Ιακώβου

Ψάχνοντας όμως για την φωτογραφία που πολλοί δημοσιεύουν τόσο σε Ελλαδικά ΜΜΕ αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα ανακαλύψαμε ότι είναι μια φωτογραφία από προηγούμενη ανθρωπιστική βοήθεια της Κούβας προς άλλη χώρα.

Αυτό δημιουργούσε ερωτηματικά ως προς την αυθεντικότητα της είδησης.

Στο ψάξιμο όμως για μια αξιόπιστη πηγή για το γεγονός ανακαλύψαμε ότι παρά το ότι δεν υπάρχουν φωτογραφίες από την ανθρωπιστική βοήθεια ισχύει το γεγονός.

Συγκεκριμένα η Κούβα απέστειλε 3 τόνους φάρμακα και εμβόλια στην Συρία μετά τις επιθέσεις. Τα φάρμακα που στάλθηκαν ήταν για τέτανο, γρίπη, ηπατίτιδα Β' καθώς και άλλες αρρώστιες.

Δηλώσεις μετά την αποστολή βοήθειας έκανε ο Πρέσβης της Κούβας στην Συρία Ροτζέριο Σαντάνα όπου δήλωσε ότι με αυτό τον τρόπο η Κούβα δείχνει την αλληλεγγύη της προς τον λαό της Συρίας.

Αυτή είναι η εν λόγω φωτογραφία την οποία χρησιμοποιούν στα κοινωνικά δίκτυα και πρόκειται για προηγούμενη ανθρωπιστική βοήθεια που στάληκε από την Κούβα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top