ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας: 'Απαράδεκτος ο συμψηφισμός για τους δύο Έλληνες'

Τσίπρας: 'Απαράδεκτος ο συμψηφισμός για τους δύο Έλληνες'

Απορρίπτουμε απαράδεκτους συμψηφισμούς για τους δύο Έλληνες, τονίζει ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

«Αναμένουμε την συντομότερη δυνατή επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ακριβώς όπως ορίζουν οι αρχές του Κράτους Δικαίου», δήλωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε κατηγορηματικά τους συμψηφισμούς για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, απαντώντας στις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν περί ανταλλαγής τους με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις πρόσφατες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημειώνοντας ότι η έμπρακτη υποστήριξη του διεθνούς παράγοντα στο ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών «δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας, ότι στις προκύπτουσες διαφορές μας με την Τουρκία, έχουμε την ευρύτερη δυνατή στήριξη, μεγαλύτερη από ποτέ άλλοτε».

Παράλληλα, σχολίασε και την αυξημένη, όπως είπε, νευρικότητα της Τουρκίας σημειώνοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση με σοβαρότητα και υπευθυνότητα υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας, όπως αυτά προκύπτουν από τις διεθνείς συμβάσεις και το διεθνές δίκαιο».

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός σημείωσε, επίσης, ότι είναι καλοδεχούμενες οι δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού για την ανάγκη και την αξία των ειρηνικών σχέσεων με την Ελλάδα, συμπλήρωσε, όμως, ότι αυτές θα πρέπει να συνοδευτούν και από πράξεις. «Πρέπει να έχουν αντανάκλαση και στην πράξη. Πρέπει να συνοδεύονται από έμπρακτο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και τις δικαιοκρατικές επιταγές», είπε, για να προσθέσει πως «οι συμψηφισμοί ή τα καλέσματα για ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών δεν μπορούν να χωρέσουν σε αυτό το δικαιοκρατικό πλαίσιο».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top