ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Και τώρα ο «τελικός» – Η μοναδική επιλογή Μπαλταζάρ και ο Αυγουστή των δύο ταμπλό

Και τώρα ο «τελικός» – Η μοναδική επιλογή Μπαλταζάρ και ο Αυγουστή των δύο ταμπλό

Η ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου Κύπρου ολοκληρώθηκε.  Απόλλωνας και ΑΕΚ έκλεισαν ραντεβού για τον τελικό της διοργάνωσης τη 16η Μαϊου στο ΓΣΠ.

Πριν τον τελικό κυπέλλου, όμως, την ερχόμενη Κυριακή η ώρα 19:00 στο ΓΣΠ θα πραγματοποιηθεί ο «τελικός» πρωταθλήματος μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και του Απόλλωνα.

Οι γαλαζοκίτρινοι της Λευκωσίας είναι στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 77 βαθμούς, ενώ οι κυανόλευκοι της Λεμεσού στην κορυφή με 79 βαθμούς.

Μετά και τον αποκλεισμό του ΑΠΟΕΛ από τον θεσμό του κυπέλλου, δεν υπάρχει άλλη επιλογή για τους γηπεδούχους του ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής από το να κερδίσουν, να βρεθούν αυτοί στην πρώτη θέση του πίνακα με ένα βαθμό διαφορά από τον Απόλλωνα.

Ο ένας στόχος για κατάκτηση του κυπέλλου από τον Πορτογάλο κόουτς, Μπρούνο Μπαλταζάρ, και τον ΑΠΟΕΛ έκανε… «φτερά».  Αυτό που απομένει και είναι ο μέγα στόχος όλων στον «Αρχάγγελο» είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.  Για να γίνει αυτό δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέρα από το τρίποντο μέσα στο ΓΣΠ που θα είναι «καμίνι» την ερχόμενη Κυριακή επί του πρωτοπόρου Απόλλωνα.

Σαφέστατα, ο Μπαλταζάρ από την Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή θα έχει αρκετή δουλειά με τους συνεργάτες του και τους παίκτες για να μπορέσει ο ΑΠΟΕΛ να παρουσιαστεί συνεπής σε αυτό το καθοριστικό ραντεβού του πρωταθλήματος.  Ειδικά ο ίδιος ο κόουτς του ΑΠΟΕΛ έχει το μεγαλύτερο βάρος της πίεσης και του άγχους, καθώς… κουβαλά τον χαρακτήρα του προπονητή που δεν κατάφερε να κερδίσει ντέρμπι όταν ήταν στον πάγκο της ΑΕΛ, μέσα από έντεκα προσπάθειες – αγώνες που είχε, με τις τρεις να ήταν απέναντι στο συγκρότημα του Αυγουστή.

Από τη δική του πλευρά, ο Απόλλωνας ταξιδεύει την Κυριακή στην πρωτεύουσα με τον… αέρα και την ιδανική ψυχολογία και το εξαιρετικό κλίμα της πρόκρισης στον τελικό κυπέλλου, αλλά και με την «ασπίδα» των δύο βαθμών διαφορά που έχει από τον συνεδιεκδικητή του τίτλου του πρωταθλήματος.

Σε δύο ταμπλό παίζει ο Απόλλωνας του Αυγουστή… Είναι μέσα και στους δύο του στόχους.  Αφήνει το κύπελλο για μερικές μέρες, μιας και προέχει το πρωτάθλημα.  Πανηγήρια δεν μπορούν να γίνουν τώρα, μιας και το μυαλό μετά και τη ρεβάνς στην Πάφο έχει στραφεί από όλους στην Κυριακάτικη εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΑΠΟΕΛ.

Το τριήμερο που έχει μπροστά του ο Αυγουστή στο Κολόσσι θα προσπαθήσει να δουλέψει σε τομείς που να μπορέσει η ομάδα του να κτυπήσει για ακόμη μία φορά τον ΑΠΟΕΛ μέσα στο ΓΣΠ.  Προσγειωμένα και σοβαρά χωρίς να παρασύρεται ο καθένας από όλα όσα ακούγονται και λέγονται και φυσικά το μέγα κλειδί για την αρμάδα του Αυγουστή θα είναι να μην επηρεαστεί από το κλίμα που θα συναντήσει εκεί.

ΑΠΟΕΛ – Απόλλων ντέρμπι κορυφής, το παιχνίδι που αναμένει όλη η Κύπρος.  Τα πάντα έχουν όλα ξεκαθαρίσει στο φετινό πρωτάθλημα – αν και μαθηματικά παίζεται ακόμη η 4η θέση που μπορεί να είναι προνομιούχα – με το ντέρμπι κορυφής της Κυριακής να είναι στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος από όλους.

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Πάνε στο Δικαστήριο μοναχοί και δωρητές για τα λεφτά στο χρηματοκιβώτιο - Τι έγινε με τις ενστάσεις στην Ανακριτική

Μείωση επιτοκίων: Ο λόγος που βρίσκεται στον «αέρα» - Ποιες οι σκέψεις της ΕΚΤ και τα σενάρια – Όσα αναφέρει οικονομολόγος στο «Τ»

Έμπλεξε 23χρονος: Συνελήφθη για οπλοφορία - Στα χέρια της Αστυνομίας και ανήλικος

Ετοιμαστείτε για «καυτές» μέρες: Πότε έρχεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας - Συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα

«Θα στείλω όταν φτάσω» - Συγκινεί το νέο τραγούδι για τα Τέμπη



Έντονη αντίδραση της Αρχής κατά της Διαφθοράς για Κατσουνωτό - «Έδειξε ανυπακοή σε πρόνοιες της νομοθεσίας»

Έντονη αντίδραση της Αρχής κατά της Διαφθοράς για Κατσουνωτό - «Έδειξε ανυπακοή σε πρόνοιες της νομοθεσίας»

Στην απόφαση για τη μη άσκηση ποινικής δίωξης στον Μιχάλη Κατσουνωτού προχώρησε η Νομική Υπηρεσία, προκαλώντας την αντίδραση Αρχής κατά της Διαφθοράς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top